Moučníky,  Vaření

Pohankové palačinky se skořicovým tvarohem

[dropcap]P[/dropcap]alačinky můžete připravit snad na tisíc způsobů a mezi nejvyhlášenější recepty patří pohankové palačinky se skořicovým tvarohem. Kromě toho, že jsou velmi chutné, je jejich příprava velmi rychlá a snadná. Zvládne to opravdu každý, ne předchozích kuchařských zkušenostech nezáleží. Prozradíme vám, jak na to!

Ingredience

Palačinky

[starlist]

  • 250 g pohankové mouky
  • 50 g ovesné/celozr. pšeničné mouky
  • špetka soli
  • 2 menší vejce
  • 800 ml rostlinného mléka
  • 1 lžíce olivového oleje

[/starlist]

Náplň
[starlist]

  • 250 g tvarohu
  • 50 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička skořice

[/starlist]

pohankove palacinky

Postup přípravy

Připravte si místu a v ní smíchejte pohankovou a ovesnou mouku. Přidejte špetku soli a poté přilijte mléko, vejce a olej. Ze směsi ušlehejte těsto a nechte ho na chvíli „odpočinout“ v lednici.

Než si těsto odpočine, připravte náplň. A to tak, že smícháte tvaroh s jogurtem, medem, vanilkovým extraktem, pomerančovou kůrou a skořicí. Nechte odležet.

Uleželé těsto na palačinky začněte zlehka smažit na trošce másla a to tak dlouho, dokud nebude z obou stran zlatavé. Jakmile budou palačinky hotové, namažte je trochou tvarohové směsi, přehněte na polovinu a poté ještě jednou. Na poskládanou palačinku můžete opět naplácat trochu tvarohu a vyšperkovat ji ovocem. Doporučujeme borůvky a lesní plody – ty palačince dodají ty správné „grády“.

Vychutnejte si ji!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *