Zapečené palačinky se špenátem
[dropcap]N[/dropcap]e nadarmo se říká „proti gustu žádný dišputát“. A v jídle to platí minimálně dvojnásob. Nicméně palačinkami pohrdne málokdo. Pokud vás už omrzely sladké variace s marmeládou a šlehačkou, udělejte to pro jednou jinak. Máme pro vás senzační recept na zapečené palačinky se špenátem. Dost možná vám zachutnají natolik, že je už na sladko připravovat nebudete.
Ingredience
[starlist]
- 1 vejce
- 1 špetka pepře
- 1 lžička provensálského koření
- 4 stroužky česneku
- 200 ml zakysané smetany
- 150g eidamu
- 1 balíček mraženého špenátu
- 1 lžička soli
- 2 lžíce mléka
- 5 ks palačinek
[/starlist]
Postup přípravy
Připravte palačinky tak, jak jste zvyklí a nechte je vychladnout. Mezitím nechte rozmrazit špenát a vložte jej do připraveného hrnce. Přidejte sůl, česnek, pepř a prohřejte na mírném ohni po dobu cca 5 minut. Následně do směsi přidejte vejce, která ji zahustí. Opět nechte vychladnout.
Než špenát vychladne, připravte směs na zalití palačinek. Namícháte ji ze zakysané smetany, mléka a koření. Důkladně promíchejte a najemno nastrouhejte sýr.
Palačinky, které mezitím vychladly, naskládejte do zapékací misky. Pokud jste palačinky smažili na tuku, nemusíte misku vymazávat. V případě sušších palačinek by ale hrozilo, že se k míse připečou a proto ji mírně vymažte. Jakmile je naskládáte, zalijte je zakysanou smetanou. Zasypte je sýrem a nechte je péct v troubě vyhřáté na 180°C po dobu cca 20 minut.
Špenátové palačinky podávejte teplé. Věříme, že si na nich pochutnáte vy i vaši hosté!