jogurtové muffiny
Moučníky,  Vaření

Jogurtové muffiny

[dropcap]T[/dropcap]ento recept je jedním z neoblíbenějších a nejčastěji používaných na muffiny. Je dokonalý. Muffiny jsou vláčné a vždycky mají úspěch. Pokaždé se po nich zapráší. Představíme si dnes recept na jogurtové muffiny.

Ingredience

[starlist]

  • hrnek a půl hladké mouky
  • tři čtvrtě hrnku cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 balíčku jedlé sody
  • 2 vejce
  • 125 g másla
  • 1 bílí jogurt
  • špetka soli
  • větší banán
  • 1/2 tabulky čokolády na vaření

[/starlist]

 jogurtové muffiny

Postup

Do mísy prosijeme mouku a přidáme všechny „suché“ ingredience kromě cukru. V jiné míse smícháme vajíčka, rozpuštěné máslo, cukr, jogurt a rozmačkaný banán. Morkou směs přidáme do sypké a smícháme. Pokud je těsto příliš hutné, můžeme zředit troškou mléka. K promíchání můžeme použít i ruční šlehač.  Čokoládu pokrájíme na kousky a přidáme k těstu. Nyní už šlehač použít nemůžeme, a tak promícháme jen lžící nebo vařečkou. Vzniklou tekutou směsí plníme košíčky, které dáme do trouby vyhřáté na přibližně 220°C. Lépe se používají silikonové košíčky. Pečeme v troubě asi 20 minut. Hotové jsou, když vyběhnou pěkné „čepičky“, těsto je na povrchu hnědo-zlaté a když se do muffinu zapíchne špejle, není na ní tekuté těsto. Podáváme podle chuti.

I tady platí stejné pravidlo, jako u čokoládových muffinů – prvních deset minut pečení troubu vůbec neotvírejte, aby hezky vyběhli.
Muffiny se dají i zdobit různým sypáním a podobně.

Dobrou chuť!

 

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *