trouba
Tipy & praktické informace

Jak vyčistit troubu

[dropcap]A[/dropcap]ť jste žena či muž, prostě vy, kteří rádi vaříte, ale pak vás to nebaví mýt či jen kvůli tomuhle jste líní troubu používat, je tu pro vás pár tipů, jak si čistění zpříjemnit a ulehčit.

trouba

Několik typů a triků

Při přípravě jídla v troubě o stříkající omastek není nouze. Vy, kdo rádi používáte troubu ke grilování či za pomoci horkého vzduchu, tento problém velice dobře znáte. Reklamní spoty nabízejí mnoho prostředků, které snadno a rychle odstraní mastnotu z trouby. Ano, pomáhají, nicméně, pokud mastnotu několikrát zapečete, strávíte nad vydrhnutím spoustu času. Právě pro vás, jsou tu nové trouby se samočistícími povrchy a rady našich babiček.

Obtížného čištění vnitřku dnes již berou v potaz i výrobci a snaží se vyvinout troubu, aby maximálně vyhovovala a splňovala podmínky jednoduchého umytí.

Nové přístroje se vyrábějí z velmi odolných smaltů, na kterých by mastnota a špína neměly zůstávat. Výrobci mají dva způsoby samočistění a to za prvé metodou nazývající se katalýza a pyrolýza.

Recepty babiček

Pro ty, kteří rádi experimentují tu máme několik babských rad a návodů jako třeba nasypání soli do zašpiněné trouby, ta se nechá žárem zhnědnout a zbytek trouby vymetete a jednoduše vymyjete. Další možností je nasypat dovnitř trouby např. prací prášek, nebo sodu. To odvážní mohou vyzkoušet čpavek nalitý do vyššího pekáče a nechat přes noc působit. Dále již stačí vytřít hadrem. Další možností, která leckomu vyhovuje je vložit do trouby vyhřáté na 50°C misku s vřelou vodou, poté stačí nečistoty setřít. Na dvířka se dá použít hadr namočený do užívací sody.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *