Jak na grilovaná žebírka?
Grilovací sezóna je v plném proudu a pokud si nedokážete bez specifické vůně grilovaných pokrmů představit léto ani vy, inspirujte se dnešním receptem. Jaká by to byla grilpárty, kdyby na ni chyběla žebírka na grilu? Pokud jste šťavnatá žebírka nikdy předtím negrilovali – varujeme vás. Jakmile je jednou ochutnáte, vytvoříte si na nich závislost…
Budete potřebovat následující ingredience:
- 1,5 kg vepřových žebírek
- 4 lžíce suchého bílého vína
- 5 lžic oleje
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíci drceného kmínu
- 1 lžíci oregána
- ½ lžičky mletého nového koření
- 3 lžíce soli
- 1 lžičku čerstvě mletého pepře
- pikantní berbecue omáčku
Tip: ingredience jsou dostačující pro 4 – 6 porcí. Sejde-li se vás na více, přepočítejte si suroviny na požadovaný počet porcí.
Jak grilovat žebírka?
Postup přípravy vás vzhledem k vynikající chuti mile překvapí – nejde o nic složitého. Žebírka zvládnete připravit i navzdory tomu, že s grilováním nemáte příliš mnoho předchozích zkušeností.
Připravte si olej s vínem a rozmíchejte v něm koření, rozdrcený česnek, pepř, sůl a oregáno. Směs použijte na potření masa. Žebírka nechte marinovat po dobu minimálně dvou hodin a je-li to možné, tak raději celou noc.
Žebírka grilujte na středně rozpáleném grilu po dobu cca 30 minut. Podávejte s barbecue omáčkou, která vaše gurmánské zážitky dokonale umocní. Na žebírkách si nejlépe pochutnáte s pivem a pečivem. Přejeme vám dobrou chuť!