Tip na dobrý oběd: Hovězí steaky na rajčatech
Máte rádi rychlé a velmi chutné recepty, které můžete připravit během pár minut? Chcete svou kuchyni ozvláštnit španělským pokrmem? Co takhle vyzkoušet Carne noc Tomate? Že nevíte, co to je? Výborné hovězí steaky na rajčatech si zamilují opravdu všichni! K masu můžete přidat výborný bulgur, bramborové pyré nebo chutnou rýži. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept i vy. Stane se součástí vašeho jídelníčku!
Co budete potřebovat:
- 600g hovězího masa – ideální je svíčková nebo pupek
- 500g vyzrálých rajčat
- 1 svazek petrželové nati
- ½ stroužku česneku
- Špetka drceného oregana
- Sůl
Jak postupovat:
Maso musí být nakrájeno na plátky, pokud si doma netroufáte, nechejte si maso nakrájet u řezníka. Z výše uvedeného množství by vám mělo vyjít asi osm plátků. Každý jeden plátek dejte na kuchyňské prkénko, zabalte a naklepejte na tenké plátky.
Dejte vařit vodu, spařte s ní rajčata. Takováto rajčata oloupejte a následně nakrájejte na drobnější kousky. Rovněž petrželovou nať omyjte a nasekejte.
Vezměte pánev, přidejte do ní trošku oleje a pořádně zahřejte. Vezměte půlku stroužku (nebo jeden malý stroužek) česneku a osmahněte. Přidejte petrželovou nať a nakrájená rajčata. Podle potřeby můžete přidat trochu vody.
Na tomto základu osmahněte plátky hovězího masa, ideální je z každé strany tři až čtyři minuty. Následně maso osolte, posypte oreganem a máte hotovo!
TIP: K hovězímu masu můžete podávat klasický hlávkový salát se zálivkou. Na tu budete potřebovat:
- 2 – 3 polévkové lžíce moučkového cukru
- 2 polévkové lžíce octa
- ½ lžičky soli
- Špetka černého pepře
- 200ml vody
Do zálivky vše smíchejte, pečlivě rozmíchejte a na nakrájený nebo natrhaný salát nalijte. Dejte ještě na hodinu až dvě odpočinout do lednice.