Tip na večeři – Zeleninový salát s jogurtem a majonézou
Zeleninové saláty jsou výbornou alternativou ke zdravé a jednoduché večeři. Do zeleninového salátu můžete dát opravdu všechnu zeleninu, kterou máte rádi. Mrkev, okurku, rajče a podobně. Existuje spousta variant, takže si na své přijdou všichni. Pokud vyloženě nedržíte dietu a nesledujete nízkokalorické potraviny, pak vyzkoušejte zeleninový salát s jogurtovo – majonézovou zálivkou!
Salát, který chutná
Zálivku na salát můžete upravit podle vlastní chuti, já jej dělám v poměru 1:2 tedy jedna lžíce majonézy a dvě lžíce jogurtu. Kromě klasického kuřecího masa můžete přidat také maso hovězí, pečené, smažené. Skvělý je tento salát také s tuňákem. Chcete-li dobrý přísun sacharidů, vyměňte klasické těstoviny za celozrnné. Alternativ je opravdu spousta! Jak si tento chutný salát připravit?
Co budete potřebovat:
- Těstoviny
- Rajčata
- Okurka
- Paprika
- Jarní cibulka
- Kuřecí maso
- Pepř, sůl
- Bílý jogurt
- Majonéza
Jak postupovat:
Uvařte těstoviny podle návodu, sceďte a nechejte vychladnout. Mezitím nakrájejte rajčata na menší kousky, okurku můžete zbavit slupky a nakrájet (slupku můžete ponechat). Papriku volte žlutou kapii (pro barevnou kompozici) a opět nakrájejte na menší kousíčky. Dejte do mísy, přidejte nakrájenou jarní cibulku a smíchejte spolu s těstovinami.
Jakmile máte pečlivě smícháno, můžete přidávat jogurt a majonézu. Někdo má rád víc zálivky, někdo méně, podle toho přidávejte jednotlivé ingredience. Vše pečlivě promíchejte, přidejte sůl a pepř a ochutnejte. Pokud potřebujete dochutit, dochuťte nyní.
Přidejte maso, promíchejte a máte hotovo! Já používám kuřecí steaky, jsou šťavnatější a lepší. Můžete však použít také kuřecí prsa, která vám zůstanou z nedělního oběda, popřípadě přidejte jiný druh masa. Pokud máte možnost, nechejte v lednici salát na hodinku až dvě odležet. Vše se ještě lépe spojí!