Výborné těsto na pizzu – jako z pizzerie
Křupavé a měkoučké těsto, které chutná vždycky nějak jinak v pizzerii než když si jej připravíte doma. Jak je to možné? Přidávají snad do toho těsta něco speciálního? Nebo do něj dávají tajnou ingredienci? Mají speciální recept a pak také využívají speciální troubu na pizzu. Asi si doma nikdy neupečete takovou pizzu jako v pizzerii, ale můžete se tomu hodně přiblížit.
Recept jako z pizzerie
Přesně tak, můžete si jednoduše připravit těsto na pizzu jako z pizzerie. Jde o rychlý oběd, skvělou večeři nebo jednoduchý snack na cesty nebo jako dobrou svačinku. Na pizzu si můžete dát všechno, co máte rádi. Šunku, sýr, trvanlivý salám. Přinášíme recept nejen na těsto z pizzerie, ale také na jednu dobrou pizzu.
Co budete potřebovat:
- 1 polévková lžíce soli
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 0,5 kg hladké mouky
- 1 kostka droždí
- 2,5 dl studené vody
Jak postupovat:
Těsto připravíte tak, že si všechny ingredience smícháte a pečlivě vypracujete. Nechejte asi 40 minut vykynout na teplém místě. Následně těsto rozdělte na dvě poloviny a z každé vyválejte tenkou pizzu. Dejte pozor, aby byly okraje vyšší.
Potřete kečupem, popřípadě si vyrobte vlastní směs z protlaku, do kterého přidáte stroužek česneku. Následně posypte oreganem a následně můžete kombinovat. Velmi dobrou kombinací je šunka, vysočina či jiný suchý salám, rajčata, žampiony (vezměte ty v plechu, jsou šťavnatější a nebudou po pečení tolik suché), eidam a niva nastrouhaná na hrubo a tenko. Tyto dva druhy sýru vyrobí skvělou kombinaci.
Přidat samozřejmě můžete také vejce, hermelín, špenát a podobně. Kombinací a variací je velká spousta. Pizzu pečte v rozehřáté troubě dozlatova, dokud nebude kynuté těsto hotovo.