Tip na oběd: Asijský mořský vlk
Milujete vy nebo vaše rodina mořské ryby? Měly by se do jídelníčku přidat, protože mají spoustu pozitivních přínosů pro lidské tělo. Milovníci ryb nám dají jistě za pravdu, že mořský vlk je mezi rybami vyhledávanou delikatesou. Má pevné, bílé a jemná maso, které zachutná opravdu každému. Připravit si jej můžete v nejrůznějších variantách.
Neotřelá kombinace
Připravujete si ryby poměrně často? Pak jistě máte zažité kombinace jako bylinky, citron a, nebo přímo nějaké koření na ryby. Zapomeňte na tyto tradiční recepty. Připravte si asijskou variantu mořského vlka. Ohromně si pochutnáte a tento recept se stane vaším oblíbeným!
Co budete potřebovat:
- 4 kusy mořského vlka
- 4 větvičky citronové trávy
- 100g zázvoru
- 6 stroužků česneku
- 2 kusy chilli papričky
- 2 kusy limetky
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Čerstvý koriandr
Jak postupovat:
Vezměte citronovou trávu, opláchněte jí a plochou stranou nože několikrát silně udeřte do stonků citronové trávy. Díky tomu stonky popraskají. Následně ji nakrájejte na kolečka a dejte do misky. Zázvor nastrouhejte na jemné straně struhadla, přidejte k citronové trávě. Přidejte prolisovaný česnek, nastrouhejte kůru z limetek, rozřízněte a přidejte šťávu.
Rybu následně osolte, opepřete podle chuti. Pokud není pořádně rozříznuté břicho, nařízněte jej a naplňte směsí, kterou jste si připravili. Na plechy si připravte dva archy pečicího papíru a do středu vložte dvě ryby. Na každou dejte zbytek zázvorové směsi a přidejte chilli papričky, které nakrájíte na kolečka. Zakápněte olejem.
Následně rybu zabalte do balíčku a dejte na plech. Vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte přibližně dvacet minut. Podávat můžete zasypanou koriandrem. Podávat můžete s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.