Moučníky,  Vaření

Tip na dezert: Jednoduché a chutné kávové řezy s ořechy

Pečete své rodině rádi a pravidelně? Je to však pořád jen jablkový závin, sezónní bublaniny, jednoduché buchty, bábovky a možná pár osvědčených receptů, které doma máte odzkoušené, máte je rádi a tím pádem často připravujete. Čas od času rádi vyzkoušíte nový recept? Takový, který by mohl chutnat celé rodině i vám? Vyzkoušet můžete kávové řezy s ořechy, které si zamilujete na první dobrou! Jak si tyto řezy připravit?

Co budete potřebovat:

Těsto:

  • 4 kusy vajec
  • 120 g cukru krupice
  • 120 g vlašských ořechů mletých
  • 180 g polohrubé mouky
  • Půlku balíčku prášku do pečiva
  • 150 ml teplé kávy
  • 50 ml oleje

Krém:

  • 700 ml mléka
  • 50 g cukru krupice
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 polévková lžíce kávy
  • 200 g másla
  • 5 polévkových lžic moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Na posypání:

  • Čokoládová poleva (klasická nebo z ledových kaštanů)
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • Hnědý rum nebo jakýkoliv likér

Jak postupovat:

Ze všeho nejdřív udělejte těsto. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte olej, kávu a opět dobře promíchejte. Přidejte ořechy, mouku, prášek do pečiva a opět promíchejte. Bokem vyšlehejte z bílků tuhý sníh, přidejte do směsi. Těsto dejte na plech, který je vymazaný máslem a vysypaný moukou. Pečte na 180 stupňů dorůžova.

Nechejte vychladnout a přidejte krém. Ten připravte z mléka, kávy, cukru a mouky. Uvařte a za stálého míchání připravte hustou kaši. Tu zakryjte v hrnci sáčkem, aby se nevytvořil škraloup a nechejte úplně vychladnout. Máslo bokem vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Spojte pomaličku s vychladlou kaší a tvořte krém, který dejte na korpus.

Připravte si polevu, pocákejte korpus s krémem po celé ploše, přidejte mleté ořechy a dejte do lednice chladnout. Poté podávejte. Do krému či korpusu můžete přidat trochu rumu nebo likéru.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *