Tip na oběd: Špenátové gnocchi s kuřecím masem, nivou a smetanou
Potřebujete rychlý a jednoduchý oběd, který by rodině chutnal? A neustále vařit jedno a to samé už také není nic moc. Zvláště, když se od jídelního stolu ozve „už zase guláš?“ „už zase řízky?“ případně si dosaďte jídlo, které vaříte často. Můžete si připravit jednoduché a přitom velmi chutné gnocchi, které nikdy nebude stejné, protože k nim můžete přidat cokoliv, co vás zrovna napadne. My přinášíme tuto výbornou a přitom velmi chutnou kombinaci. Jak si připravit gnocchi se špenátem, kuřecím masem, nivou a smetanou? Tento recept si zamilujete a vaše rodina z něj bude nadšená!
Co budete potřebovat:
- 1 kg gnocchi
- 500 g kuřecích prsíček, případně stehenních řízků
- Kousek uzeného špeku
- 4 stroužky česneku (může být i méně, podle chuti)
- 2 cibule
- 2 balení sýru niva
- 400 ml smetany na vaření
- 400 g mraženého špenátu
- 200 g tvrdého sýru
- Sůl
- Mletý pepř
- Grilovací koření nebo jiné koření
- Sušený česnek
- Olej
Jak postupovat:
Ze všeho nejdřív nalijte vodu do hrnce, osolte, přidejte kapku oleje a dejte vařit. Uvařte těstoviny přesně podle návodu, následně sceďte a dejte bokem. Vezměte kuřecí maso, omyjte jej, osušte a nakrájejte na malé a tenké nudličky. Dejte do mísy a přidejte slaninu nebo špek, který nakrájíte na kostičky. Přidejte stroužky česneku nakrájeného na plátky.
Směs osolte, opepřete, přidejte koření, sušený česnek, zakápněte trochou oleje a promíchejte. Dejte na chvíli do lednice a nechejte odpočinout. Není od věci předpřipravit si maso den dopředu a nechat maso uležet přes noc.
Nakrájejte cibuli, zpěňte na oleji a přidejte směs kuřecího masa. Osmahněte dozlatova. Následně přidejte smetanu, špenát, který předtím lehce rozlámete a vařte, dokud se špenát úplně nerozpustí a nespojí se směsí. Dochuťte směs, jak potřebujete, přidejte nadrobno nastrouhanou nivu a opět vařte, dokud se nerozpustí.
Do zapékací mísy dejte gnocchi, přidejte omáčku, posypte strouhaným sýrem a zapečte v troubě na 200 stupňů, asi na deset minut, musíte vytvořit krustu.