Tip na lehký oběd nebo večeři: Zeleninové rizoto s kuřecím masem
Stále hledáte nápady a inspiraci na rychlé a nenáročné jídlo, které připravíte během pár minut a bude vám skvěle chutnat? Milujete pokrmy, které lze připravit bez dlouhého postávání v kuchyni a hlavně takové, na které najdete takřka vždy vhodné ingredience a na kterých si pochutnáte? Jedním z velmi vděčných pokrmů je právě rizoto. Můžete jej připravit na opravdu spoustu způsobů – se zeleninou, se sýrem, různými druhy mas. Jde v podstatě o počeštělou verzi, protože klasické italské rizoto nebývá tolik sypké, jaké české verze.
Zelenina s kuřecím masem
Jedna z velmi dobrých a chutných alternativ je zeleninové rizoto s kuřecím masem. Můžete do něj dát jakoukoliv zeleninu, kterou máte doma nebo kterou máte rádi. Rychle, jednoduše a jídlo, které bude chutnou večeří nebo dobrým obědem, který si můžete vzít do krabičky do práce je hotov. Jak na to?
Co budete potřebovat:
- 150g kuřecích prsou
- 150g kuřecích stehenních plátků
- Mrkev
- Rajčata
- Žampiony
- Kapie
- Směs mraženého květáku a brokolice
- Kukuřice
- Hrášek
- 2 balíčky rýže
- 1 kostka bujónu
- Tvrdý sýr
- Sůl
- Mletý pepř
- Koření podle chuti
- Máslo
Jak postupovat:
Rýži uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Během vaření můžete přidat kari koření, které rýži pěkně obarví a dochutí. Kuřecí maso nakrájejte na kousíčky, přidejte koření podle chuti a orestujte na másle. Přidejte nakrájenou zeleninu, trochu vody a promíchávejte. Později přidejte mraženou směs zeleniny, opět trochu vody, zeleninový bujón, který rozdrobte a duste asi deset minut. Směs musí být měkká, ideálně nerozvařená.
K celé směsi přidejte rýži a promíchejte. Neuškodí kousek másla, čímž se celá směs zjemní. Pořádně promíchejte a nad sporákem prohřívejte. Na talíři posypte tvrdým sýrem nastrouhaným najemno a podávejte.