Grilování kuřete – jaké chyby nedělat, aby bylo výborné? 2
Nejčastěji lidé volí pro přípravu jídel kuřecí maso. Je to maso dostupné, koupíte ho takřka v každém řeznictví, nebude těžké ho sehnat, navíc je rychle hotovo, mají jej rádi takřka všichni a kromě všeho jde o maso, které je také finančně dostupné, můžete z něj vařit v podstatě denně. Můžete jej smažit, vařit, péct, restovat, grilovat či jen vařit v páře. Možností je spousta, přidáte k němu zeleninu, koření, bylinky a je hotovo. Co však dělat, aby bylo kuřecí maso upraveno tak, jak chcete a bylo stále krásně šťavnaté a křupavé?
Držte se základních kroků
Neřešíte, jaké maso kupujete? V obchodech zkrátka sáhnete po prvním, které v regálech vidíte? V řeznictví se nepídíte po původu masa? Je od nás nebo ze zahraničí? Je z velkochovu nebo jste narazili na řezníka, kterému dodává místní farmář, který vše dělá jinak a o zvířata pečuje, což se následně projeví? Čeho se držet, aby byl výsledný pokrm chutný a šťavnatý?
Pozor na koření
Koření, to bývá věčná alchymie. Někteří si pořídí různé kořenící směsi, které obsahují glutamáty a další chemikálie, které nejsou zrovna moc dobré a samostatně přebíjejí chuť masa. Nejlepší jsou dozajista bylinky, stačí přidat jeden druh, sůl, pepř a máte vynikající pochoutku, po které se všichni budou moci utlouct. Pokud chcete použít kořenící směsi, dejte pozor, aby jich nebylo příliš mnoho nebo také naopak příliš málo.
Jaké kousky grilovat?
Nejčastěji saháte po prsních kouscích? Jde sice o kvalitní část kuřete, ale snadno se vysuší a její chuť je stále stejná. Chcete experimentovat? Pak zkuste stehenní kousky či křídla. Šťavnatější, nic se nevysuší a nabízí příjemnou chuť! Budete-li chtít využít kuřecí prsíčka, obalte je ve slanině, získají novou chuť. Pozor také na to, jak dlouho grilujete jednotlivé kousky. Musí být dobře a hlavně pořádně propečené. Můžete si zadělat na nepříjemné zdravotní problémy.