babovka
Vaření

Bábovka se zakysanou smetanou

Suroviny:

[starlist]

  • 4 vejce
  • 300 g polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • 180 g moučkového cukru
  • 100 ml oleje
  • 500 ml zakysané smetany
  • 50 ml rumu
  • hrozinky
  • olej na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • kakao

[/starlist]

babovka

Postup přípravy receptu

Polohrubou mouku a prášek do pečiva prosijeme do mísy. Rozklepneme vejce a přidáme také do misky. Začneme pomalu šlehat mixérem, abychom se nemuseli dřít s vařečkou. Přisypeme cukr a přidáme všechny popsané ingredience, dobře promícháme. Dáme si záležet, aby se nám vše pořádně spojilo v hladké těsto. Připravíme si bábovkovou formu. Důkladně ji vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. 3/4 těsta si vlijeme do formy a zbytek obarvíme kakaem. Přilijeme k bílé části ve formě. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme přibližně 40 minut. Samozřejmě raději kontrolujeme špejlí. Pokud se nám na ni nelepí těsto, je naše bábovka hotová. Vyndáme na prkénko, necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem. Můžeme si ji ještě polít čokoládovou polevou.

Dobrou chuť.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *