Bábovka se zakysanou smetanou
Suroviny:
[starlist]
- 4 vejce
- 300 g polohrubé mouky
- prášek do pečiva
- 180 g moučkového cukru
- 100 ml oleje
- 500 ml zakysané smetany
- 50 ml rumu
- hrozinky
- olej na vymazání formy
- hrubá mouka na vysypání formy
- kakao
[/starlist]
Postup přípravy receptu
Polohrubou mouku a prášek do pečiva prosijeme do mísy. Rozklepneme vejce a přidáme také do misky. Začneme pomalu šlehat mixérem, abychom se nemuseli dřít s vařečkou. Přisypeme cukr a přidáme všechny popsané ingredience, dobře promícháme. Dáme si záležet, aby se nám vše pořádně spojilo v hladké těsto. Připravíme si bábovkovou formu. Důkladně ji vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. 3/4 těsta si vlijeme do formy a zbytek obarvíme kakaem. Přilijeme k bílé části ve formě. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme přibližně 40 minut. Samozřejmě raději kontrolujeme špejlí. Pokud se nám na ni nelepí těsto, je naše bábovka hotová. Vyndáme na prkénko, necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem. Můžeme si ji ještě polít čokoládovou polevou.
Dobrou chuť.