Digestoř – co je třeba vědět, než si jej koupíte?
V kuchyni je digestoř velkým pomocníkem a jde snad o běžné zařízení každé kuchyně. Pomáhá při vaření či pečení, napomáhá vaší domácnosti odvětrávat nepříjemné zápachy, tuky, oleje a všeho ostatního. Odsávač par je pro to jako stvořený. Když jdete do obchodu a chcete si vybrat nový nebo lepší, pak pravděpodobně sáhnete po prvním, který vidíte nebo který se vám líbí. Co je dobré před nákupem vědět a na co si dát pozor?
Správná volba je důležitá
Dobře zvolený digestoř pomáhá odsávat páry, zbaví vás nepříjemného ovzduší v kuchyni, které při vaření vzniká, silný zápach ze smaženého bude rovněž pryč. Pomůže i proti mastnotě z vaření. Když v kuchyni nemáte digestoř, tak se z vaření pára a mastnota usazují na nábytku a na stěnách okolo. Následně způsobují vlhkost a plísně, což je v bytě rozhodně nežádoucí. Jak si vybrat správný odsávač par do vaší kuchyně?
Výkon podle vaší kuchyně
Když volíte digestoř, musíte myslet na spoustu věcí okolo. Určitě je nutno promyslet si sací výkon. Ten je dobré přizpůsobit velikosti prostoru a také toho, kolik prostoru potřebujete vyfiltrovat od nepříjemných pachů a par. Podobně je to také s hlučností. Když vaříte třeba pár hodin, určitě nechcete, aby to v kuchyni hučelo, to vás jistě otráví. Zohledněte při výběru i tento faktor.
Spousta tvarů k výběru
Na trhu dnes najdete velkou spoustu tvarů digestoří, takže vybrat si ten správný bude trochu těžké. Každý má jiný výkon, ale také uchycení. Existují ostrůvkové, vestavěné, výklopné nebo také výsuvné.
Typ ventilace
Volit můžete mezi dvěma druhy. Odtahové potrubí nebo digestoř recirkulující. Odtahové potrubí je efektivnější a všechny páry odvádí rovnou ven, druhý typ vše pročistí, profiltruje a opět vrací do místnosti.