Hovězí na česneku
Co potřebujeme:
[starlist]
- 1/2 kg hovězí plece
- slanina
- sůl
- pepř
- 8 stroužků česneku
- sádlo
- 1 velká cibule
- hladká mouka
[/starlist]
Jak na to:
Nejprve si očistíme a omyjeme maso. Nakrájíme si ho na větší kostky, potřete česnekem a prozatím dáme stranou. Zapneme si troubu, aby se nám stihla předehřát. V malém pekáčku, který je vhodný jak na vaření, tak na pečení, si rozehřejeme sádlo. Slaninu si nakrájíme a přihodíme do pekáčku. Než bude hezky zlatá, máme dost času si připravit ostatní ingredience, které budeme potřebovat.
Nejprve si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Nezapomeneme hlídat slaninu, aby se nám nepřipálila. Pokud už je zlatavá, přihodíme do ní cibulku. Restujeme ještě asi tři minuty a můžeme přidat naše hovězí. Opečeme ho pořádně ze všech stran, aby dostalo tu správnou chuť.
Až se zatáhne můžeme ho osolit a opepřit. Poté podlijeme vodou, přiklopíme a vložíme do předehřáté trouby na hodinu a půl. Občas zkontrolujeme a pokud je to nutné podlijeme. Když je maso dostatečně měkké, až se téměř rozpadá, můžeme ho vyndat z trouby. Přendáme ho z pekáčku na talíř. Pekáček s výpekem postavíme na plotýnku a zahustíme moukou. Krátce povaříme. Podle potřeby opět dochutíme. Obvykle podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem. Obměnou je i sladkokyselé zelí a kynutý knedlík.