Hrušky s karobem
Dostali jste chuť na něco moc dobrého, ale nechcete ztrácet čas přípravou náročného dezertu? Naštěstí existuje i celá řada velmi jednoduchých a přitom neméně chutných receptů. Příkladem budiž osvěžující dezert, kde tvoří základy šťavnaté a sladké hrušky. Budete potřebovat pouze několik základních surovin a mimo jiné i karob. Pokud jste o karobu nikdy neslyšeli, vězte, že jde o prášek získávaný ze dřeviny Ceratonia Siliqua. V posledních letech zažívá obrovský boom a používá se jako výrazně zdravější alternativa kakaa. Karob tak logicky najdete i v některých zdravějších čokoládách a dalších sladkých pochoutkách.
Ingredience, bez kterých se při přípravě hrušek s karobem neobejdete:
Základní dvě suroviny jsme si již vyjmenovali. Kromě hrušek a karobu však budete potřebovat také vanilkový lusk a pomerančovou šťávu.
Postup přípravy je následující:
Zamíchejte vanilkový lusk s pomerančovou šťávou a zahřejte na teplotu cca 90°C. Poté do směsi přidejte hrušky, a to do doby, než budou příjemně měkké. Ještě předtím je samozřejmě oloupejte, rozpulte a odstraňte vnitřní jádřinec – konzumace takto upravených hrušek je mnohem příjemnější, protože se nebudete muset zabývat rozkrajováním a budete moct sníst vše, co se bude na talíři nacházet.
Na scénu přichází karob
Hotový vývar, obohacený o chuť hrušek, v žádném případě nevylévejte. Lehce ho svařte na hutnější konzistenci a přidejte jednu ze základních ingrediencí – karob. Výsledkem budiž hmota ne nepodobná rozehřáté čokoládě a právě tu následně nalijete na hrušky. Můžete použít dezertní místu nebo klasický talíř, je to jen na vás.
Ve směsi můžete hrušky namáčet a nechat ochladit, případně karobovou směs osladit několika lžičkami včelího medu. Ať už se však rozhodnete pro jakýkoliv způsob konzumace, na hruškách s karobem si bezesporu pochutnáte vy i vaši nejbližší!