Jahody s fromage frais
Milujete jahody? Nejste sami, lahodné plody odmítne málokdo. Ale co je to fromage frais? Zní poněkud exoticky, možná až moc na to, abyste ho byli schopni připravit svépomocí… Ve skutečnosti jde o velmi jednoduchý recept a za poněkud tajuplným názvem se neskrývá nic jiného, než lahodný a svěží tvaroh. Na fromage frais nedají dopustit především Francouzi – vyhlášení gurmáni. U nás ho zakoupíte docela běžně v každém větším obchodním řetězci. Balení vypadá podobně jak jste zvyklí u klasických českých tvarohů.
Ingredience, bez kterých se při přípravě dezertu neobejdete
Vraťme se však k jahodám. Kromě zmíněného fromage grais budete potřebovat ještě další ingredience, a to med a kombinaci citronové a pomerančové šťávy. Toť výčet všech přísad, ze kterých následujícím postupem vykouzlíte velmi chutný dezert:
Poté, co rozpůlíte jahody, všechny půlky smíchejte s mixem medu a citrusových šťáv. Nechte po dobu cca 10 minut marinovat a následně obsah vložte do menší dezertní mísy. Přidejte připravený tvaroh a směs nechte odležet po dobu 30 až 60 minut v ledničce. Voilá a máte hotovo – nepečený dezert, jehož svěží chuti se vyrovná jen máloco, je na světě.
Jde to udělat i obráceně
Pokud máte chuť experimentovat, můžete vyzkoušet jinou variantu jahod s fromage frais. Necháte-li jahody marinovat zhruba o hodinu déle, můžete po smíchání s tvarohem ihned konzumovat. První výše zmíněný recept je ovšem oblíbenější, protože výsledek vypadá mnohem estetičtěji.
Takže až budete v během letních měsíců čekat na své přátele, kteří vám přislíbí návštěvu, potěšte jejich chuťové poháry tímto (u nás) poměrně neznámých dezertem!