Konec grilovací sezóny? Vyzkoušejte elektrické grily!
Máte-li zahradu, pak nyní přišla ta doba zazimování. Venku už je podzim, ten se hlásí o své slovo a i když svítí sluníčko a je příjemně, dlouhé posedávání venku, na lavičce či snad grilování úplně v úvahu nepřichází. Zazimovali jste gril, pergolu či posezení venku a nyní si říkáte, že až do příštího jara si nedáte grilované maso nebo klobásky? Je to pro vás dlouhá doba? Nebo naopak, nemáte kde grilovat, malý balkon či terasa nejsou úplně ideální pro tyto účely, ale grilované masíčko vám chutná? Pak nevěšte hlavu, můžete vyzkoušet alternativu v podobně elektrických grilů.
Grilování venku a uvnitř
Když se řekne grilování, každý si představí posezení venku, s pivem či vínem, dobrým grilovaným masem, zeleninou, chlebem a všudypřítomnou pohodou. Jestliže máte zahradu, pak si tuto atmosféru užíváte od jara do podzimu a zimní období vám dává šanci vydechnout a trochu si odpočinout. Kdo si však chce dát i v zimě kousek grilovaného masa nebo nemá tolik prostoru a zahradu, kde by mohl grilovat, pak je elektrický gril tou pravou volbou. Můžete jej využívat po celý rok, kdykoliv a také kdekoliv, kde je přívod elektrického proudu. Maso na něm zůstává rovněž křupavé a šťavnaté.
Jaké jsou výhody?
Jedna z těch největších je, že se z něj nekouří a hlavně necítíte ze svého oblečení či vlasů pach typický pro grilování. Dalším bonusem je, že můžete využívat elektrický gril kdykoliv a kdekoliv. Můžete jej vzít na chatu, dovolenou nebo si doma, v malém bytě připravit skvělé jídlo, zatímco venku hustě sněží. Některé kousky jsou také bezkontaktní, takže se na rošty pokládá jídlo. Při nákupu myslete na ohřevnou spirálu, která je zabudována přímo v grilovacích deskách, jinak bude grilování zdlouhavé a nebudete mít kontrolu nad teplotou. Zaměřte se také na způsob čištění, čím lehčí, tím lepší. A už nic vám nebrání v domácím grilování.