Krevety na česneku
Ingredience:
[starlist]
- 400 g velkých, loupaných krevet
- olivový olej
- 4 stroužky česneku
- 2-3 sušené feferonky
- bílé víno
- sůl
- pepř
- petržel
Postup:
Připravíme si pánev a necháme ji pořádně rozehřát. Do ní si nalijeme olivový olej. Než se olej zahřeje, připravíme si česnek, který rozetřeme s troškou soli. Česnek můžeme hned hodit do pánve, přidáme k němu pár rozdrcených sušených feferonek. Než nám zavoní, připravíme si krevety. Krevety musíme umýt a oloupat. Pokud to půjde, koupíme již oloupané, abychom s nimi neměli tolik práce. Až se nám rozvoní česnek a papričky, přihodíme k nim na pánev naše krevety. Krevety musíme hlídat a často otáčet, aby se nám nepřipálily. Po 2 až 3 minutách k nim přilijeme 2 dcl bílého vína. Víno nám krásně splyne s výpekem, který vznikl na pánvi restováním krevetek, česneku a feferonek. Na pánvi ho necháme prohřívat ještě tak minutku nebo dvě. Poté osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku. Na pánvi už dlouho nenecháváme. Pouze promícháme, aby se nám vše krásně spojilo a odstavíme. Připravíme si talíř a můžeme podávat. Mě nejvíce chutnají s opečeným bílým toastem.
Přeji dobrou chuť.