Kuře na paprice
Co budeme potřebovat:
[starlist]
- celé kuře
- 100 g másla
- 200 ml mléka
- smetana ke šlehání
- 2 velké cibule
- mletá sladká paprika
- sůl
- hladká mouka
Postup:
Dobře omyté a očištěné kuře rozporcujeme. Připravíme si cibuli, kterou si oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pro tuto omáčku si vybereme větší hrnec, abychom měli dostatek prostoru pro vaření. Na polovině másla si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme sladkou mletou papriku a jen velice rychle zamícháme s cibulkou. Zalijeme vodou, do které vložíme naporcované kusy kuřete. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Nyní si připravíme světlou jíšku, na kterou nám postačí zbylý kousek másla a hladká mouka. Až bude maso měkké, vyjmeme ho z výpeku a odložíme na talíř. Výpek zahustíme připravenou jíškou a dolijeme vodou. Až nám omáčka zhoustne, přidáme trochu mléka, smetany a prohřejeme. Na talíř položíme kousek masa, kynutý knedlík a přelijeme omáčkou.
Dobrou chuť.