kure na paprice
Vaření

Kuře na paprice

Co budeme potřebovat:

[starlist]

  • celé kuře
  • 100 g másla
  • 200 ml mléka
  • smetana ke šlehání
  • 2 velké cibule
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • hladká mouka

[/starlist]
kure na paprice

Postup:

Dobře omyté a očištěné kuře rozporcujeme. Připravíme si cibuli, kterou si oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pro tuto omáčku si vybereme větší hrnec, abychom měli dostatek prostoru pro vaření. Na polovině másla si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme sladkou mletou papriku a jen velice rychle zamícháme s cibulkou. Zalijeme vodou, do které vložíme naporcované kusy kuřete. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Nyní si připravíme světlou jíšku, na kterou nám postačí zbylý kousek másla a hladká mouka. Až bude maso měkké, vyjmeme ho z výpeku a odložíme na talíř. Výpek zahustíme připravenou jíškou a dolijeme vodou. Až nám omáčka zhoustne, přidáme trochu mléka, smetany a prohřejeme. Na talíř položíme kousek masa, kynutý knedlík a přelijeme omáčkou.

Dobrou chuť.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *