mrkvové muffiny
Vaření

Mrkvové muffiny

[dropcap]M[/dropcap]uffiny je druh pečiva menších rozměrů. Tvarově připomíná malé dortíky, ale není však tak sladký a nemívá polevu.

Existuje mnoho variant a ochucení muffinů, kterých se dosahuje specifickými přísadami.

mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny ozdobené tvarohem

Doba přípravy

[starlist]

  • 45 minut
  • Počet porcí:
  • 12 porcí

[/starlist]

Ingredience 

      [starlist]

      • 5 vajec
      • 200 g cukru
      • 1 vanilkový cukr
      • 200 g krupice
      • 250g mrkve
      • 150 g jablek

[/starlist]

Na ozdobu po upečení

      [starlist]

      • půl bílé čokolády
      • 1 vanička tvarohu

[/starlist]

Návod na vypracování těsta

1) Jablka a mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s krupicí.
2) Oddělíme žloutky od bílků, žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, z bílků vyšleháme sníh.
3) Do žloutkového základu střídavě přimícháváme jablka s mrkví a sníh.
4) Hotové těsto dáme do vymazané a vysypané formy na muffiny a dáme do předem vyhřáté trouby.
5) Pečeme 15-20 minut na 200° C.

Ozdoba

Nechte si povolit ve vodní lázni bílou čokoládu. Promíchejte ji s tvarohem. Pokud je hmota příliš hutná, přidejte po lžičkách mléko, dokud se vám nezdá akorát. Přislaďte si podle chuti moučkovým cukrem nebo vanilkovým cukrem. Tvarohový vršek, který vytvoří čepici na muffinu, bude krásnou tečkou.

Pozor: prvních 10 minut neotvírat troubu, jinak muffiny nevyběhnou.

Dobrou chuť.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *