Pohankové palačinky se skořicovým tvarohem
[dropcap]P[/dropcap]alačinky můžete připravit snad na tisíc způsobů a mezi nejvyhlášenější recepty patří pohankové palačinky se skořicovým tvarohem. Kromě toho, že jsou velmi chutné, je jejich příprava velmi rychlá a snadná. Zvládne to opravdu každý, ne předchozích kuchařských zkušenostech nezáleží. Prozradíme vám, jak na to!
Ingredience
Palačinky
[starlist]
- 250 g pohankové mouky
- 50 g ovesné/celozr. pšeničné mouky
- špetka soli
- 2 menší vejce
- 800 ml rostlinného mléka
- 1 lžíce olivového oleje
[/starlist]
Náplň
[starlist]
- 250 g tvarohu
- 50 g bílého jogurtu
- 2 lžíce medu
- 1 lžička pomerančové kůry
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička skořice
[/starlist]
Postup přípravy
Připravte si místu a v ní smíchejte pohankovou a ovesnou mouku. Přidejte špetku soli a poté přilijte mléko, vejce a olej. Ze směsi ušlehejte těsto a nechte ho na chvíli „odpočinout“ v lednici.
Než si těsto odpočine, připravte náplň. A to tak, že smícháte tvaroh s jogurtem, medem, vanilkovým extraktem, pomerančovou kůrou a skořicí. Nechte odležet.
Uleželé těsto na palačinky začněte zlehka smažit na trošce másla a to tak dlouho, dokud nebude z obou stran zlatavé. Jakmile budou palačinky hotové, namažte je trochou tvarohové směsi, přehněte na polovinu a poté ještě jednou. Na poskládanou palačinku můžete opět naplácat trochu tvarohu a vyšperkovat ji ovocem. Doporučujeme borůvky a lesní plody – ty palačince dodají ty správné „grády“.
Vychutnejte si ji!