Potraviny dlouho čerstvé? Vyzkoušejte vakuování! 2
Snad každá hospodyňka se snaží udržovat potraviny čerstvé, protože jen z těch čerstvých může připravit pro svou rodinu vynikající pokrmy, které budou všem chutnat a nezpůsobí žádné zažívací či jiné problémy. Snaží se je proto dobře zabalit, ale ne vždycky je to ideálním řešením, protože jednotlivé potraviny nemusejí vydržet. Řešením je mrazák, do kterého vše dáte a vytáhnete, kdy potřebujete. Co když potřebujete potraviny za pár dní?
Vakuování jako alternativa
Potraviny můžete vakuovat, což je jeden z nejlepších způsobů skladování. Vakuování potravin je totiž může udržet čerstvé až pětkrát déle. A co víc, udrží si aroma, chuť a také živiny, které by jinak mohly vyprchat. Nešíří díky tomuto kroku zápach, můžete je jednodušeji skladovat a také do sebe nevtáhnou zápach jiných potravin, které v lednici jsou. Přemýšlíte, že přistoupíte k vakuování také? Je to jednodušší, než si myslíte a časem se bez toho již neobejdete.
Jde to i s tekutinami?
Některé z vakuovaček disponují speciálním nástavcem, který můžete použít například na tekutiny. Ty mohou chránit například kvalitní olej před ztrátou vůně nebo mohou pomoci vínu zachovat lepší vlastnosti a nebude se vám zdát vyčichlé. Předejdete také žluknutí a podobně. Tekutiny tak mohou být lépe uchovávány a udrží si svou vůni a aroma.
Využití nejen na doma
Jednoduché a přitom tolik využitelné! Přesně tak by se dala popsat funkce vakuovačky. Nemusíte jí využívat jen a pouze doma při zacházením s potravinami nebo vakuováním zbytků. Na cestách se také skvěle hodí, když jedete v autě, na dovolenou, celodenní výlet a mnoho dalšího. Upotřebí ji také rybáři, kteří mohou zpracovat své úlovky a následně je vakuovat, aby se později mohla ryba doma připravit. Hodně mohou pomoci například také při sklizni úrody, jednotlivé plody můžete použít jako přepravku jídla a použít je posléze, kdy je zpracujete.