Pravidelná údržba spotřebičů – jak zajistit, že budou skvěle fungovat? 1
Máte doma mnoho spotřebičů, které mají svou funkci a mnohdy vám usnadňují život? Jakékoliv těsto nechá vykynout a zpracuje domácí pekárna, rýži uvaříte v rýžovaru, kávu si uděláte na jedno stisknutí, zatímco si dáváte ranní sprchu nebo chléb do toustovače, aby vám vypadl následně krásně křupavoučký a chutný. Trouba peče podle stupňů, nastavíte čas a nemusíte nic řešit, sama se vypne a nic se nepřipálí. Je vaše domácnost také takto moderní? Když se však něco pokazí, spotřebiče začnou stávkovat. Proč to?
Generální údržbu potřebují také spotřebiče
Často se stává, že spotřebiče, které využíváte na denní bázi a někdy i nonstop, začnou vypovídat službu nebo se jejich funkce omezí či zpomalí. Ptáte se, proč to? Někdy prostě jen potřebují „nakopnout“ a udělat pořádnou generálku, aby všechen nápor, co je čeká, ať už v létě, o Vánocích nebo jen tak, vydržely. Je čas se podívat na to, jak s nimi zacházet, jak jim dopřát regeneraci, aby vám mohli nadále fungovat tak dobře, jako doteď.
Péče o lednici
Lednice je jeden ze spotřebičů, kterým je potřeba věnovat maximální pozornost. Funguje čtyřiadvacet hodin denně, pět dní v týdnu, tak se není čemu divit, že je potřeba jí opečovávat. Vyhněte se místům, kde je teplo, radiátory nebo na ni svítí přímé sluníčko. Jestliže najdete v mrazáku vrstvu ledu, je dobré jí odmrazovat, protože čím je vrstva vyšší, tím víc bere energie a může v konečném důsledku být zničena. Jakmile je tloušťka 3 – 5 milimetrů, začněte odmrazovat. Máte-li novější typ s No Frost technologií, je nutní jí čas od času vyčistit. Utřít špínu, prach, bakterie a podobně. Zkontrolujte také, zda se dveře zavírají dobře a pečlivě, protože i odtud utíká dostatek studeného vzduchu a lednice může být zničena.