Vaření

Připravit domácí hranolky? V troubě je to jednoduché!

Hranolky zbožňuje spousta lidí a ve fast foodech nebo v restauracích je to jídlo, které si často dáváte. Mají o dost jinou chuť než hranolky, které smažíte doma. Proč tomu tak je? To asi nikdo neví. Každopádně hranolky jsou poměrně kalorické jídlo, které si dopřáváte jen občas. Smažení v rozpáleném oleji tomu moc nepřidává.

Hranolky z trouby

V poslední době je stále populárnější připravovat hranolky v troubě. Díky tomu nejsou tolik tučné a můžete si je tak připravit častěji. V obchodech najdete spoustu hranolek, které jsou vhodné přímo do trouby, takže je to jednoduché. Pokud i vy rádi zkoušíte nové věci, doporučujeme domácí hranolky.

V gastronomii je teď hodně v kurzu domácí jídlo. Připravit si doma třeba burgry, grilované masíčko, domácí dipy, majonézy nebo právě domácí hranolky. Můžete to spojit a udělat si jednoduché domácí hranolky z trouby. Podle našeho receptu to bude hračka a vy si na nich skvěle pochutnáte! Jak na to?

Co budete potřebovat:

  • 3 až 4 velké brambory s červenou slupkou
  • Sůl
  • Olivový olej

Jak postupovat:

Pečlivě brambory vybírejte. Budete je péct i se slupkou, proto je pořádně umyjte a v případě potřeby odrhněte i kartáčkem. Nechejte je pořádně vysušit a následně nakrájejte po delší straně na stejně velké hranolky. Znovu opláchněte vodou a pořádně osušte s pomocí utěrky.

Troubu si předehřejte na 250 stupňů, vezměte plech, vyložte pečicím papírem a dejte na něj hranolky. Vezměte olivový olej, pokapejte celý plech s hranolky a jednotlivé kousky promíchejte, aby se do všech dostal olivový olej.

Rozložte po plechu (aby jednotlivé kousky nebyly na sobě) a pečte asi 25 – 35 minut, aby byly krásně křupavé. Následně osolte a můžete podávat k masu nebo jen tak, s chutným dipem.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *