Recept na nefalšovaný americký burger
Zakousnout se do pravého nefalšovaného amerického burgru je pro mnohé vrcholem gurmánství. Připravit jej však není nic jednoduchého.
Musíte volit opravdu kvalitní suroviny, díky čemuž bude burger opravdu skvělý. Chcete i vy vyzkoušet americký burger? Máme pro vás jeden tip, jak na něj! Na čtyři porce budeme potřebovat:
Ingredience:
-
sůl, pepř, worchesterská omáčka na dochucení hovězího masa,
-
olej,
-
grilovací omáčka,
-
4 plátky sýra chedaru,
-
4 hamburgerové žemle,
-
4 lžíce kečupu,
-
4 lžíce hořčice,
-
1 větší cibule,
-
2 rajčata,
-
4 listy ledového salátu,
Postup:
Nejlepší je připravovat burger na grilu. Pořádně gril rozpalte. Mezitím si připravte maso. Dejte jej do misky, přidejte dochucovací přísady, lehce do masa zamíchejte a vytvořte zhruba čtyři stejně koule. Dlaní každou kouli mírně zmáčkněte, aby vám vznikl vyšší karbanátek. Pracujte zlehka s masem, to by totiž mělo zůstat nadýchané.
Grilovací mřížku jste si předehřáli, potřete jí olejem a připravené maso na ní položte. Grilujeme z každé strany pět až sedm minut. Během pečení doporučujeme potírat grilovací omáčkou a také často obracet. Klidně pětkrát až desetkrát. Nakonec položte navrch plátek sýra, až roztaje.
Následně si připravte hamburgerové žemle. Ty podélně rozkrojte a položte na chvíli na gril a to stranou, kterou jste rozřízli. Následně na spodní část žemle položte maso se sýrem, na něj dejte lžíci kečupu a lžíci hořčice. Ozdobte rajčaty, které nakrájíte na kolečka a cibule, která bude rovněž na kolečka. Následně přidejte plátek ledového salátu a přiklopte horní část žemle.
Naše tipy:
-
Hamburger můžete osvěžit například karamelizovanou cibulkou nebo opečenou slaninou.
-
Je možno připravit burger také z kuřecího nebo krůtího masa, ovšem ten z kvalitního hovězího masa je nejlepší a nejchutnější.