Moučníky,  Vaření

Netradiční vanilkové muffiny stoprocentně nezklamou

Milujete-li muffiny, pak zcela jistě nepohrdnete jednou z tradičních forem těchto malých kulatých dortíků, kterou představují muffiny vanilkové. Tento druh muffinů je typický především tím, že se jedná o moučník tradičního vzhledu a také klasické chuti. Vanilka je značně aromatická, nicméně skoro každý člověk ji snese. I opravdu mlsní lidé, kteří si pečlivě vybírají to, co budou jíst, si na vanilkových muffinech náramně pochutnají. Mezi muffiny nicméně vanilkové nepatří mezi ty nejtradičnější. Podívejme se tedy jak na ně.

Potřebujeme: ( na 12 kusů)

[checklist]

  • 250g hladké mouky
  • 4 malé lžičky prášku do pečiva
  • 125g cukru krystal (lze využít u zdravějšího třtinového cukru)
  • 8 velkých lžic předem rozpuštěného másla
  • trochu soli
  • 2 hrníčky polotučného mléka
  • 2 vejce (ideálně od domácích slepic)
  • 1 velkou lžíci vanilkového extraktu (máte-li drahý vanilkový lusk, budete mít originál)

[/checklist]

Postup:

shutterstock_98680682

Vanilkové muffiny jsou jednoduché a rychlé. Postup se nápadně podobá předchozímu u banánových muffinů. Troubu tedy předehřejte na 180 stupňů. Začněte si připravovat těsto. V jedné u misek smíchejte dohromady mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva a vytvoříme sypkou neforemnou směs. V druhé misce si udělejte směs, která bude naopak spíše tekutá.

Potřebovat k ní budete vyšlehané polotučné mléko, vajíčka, předem rozpuštěné máslo a vanilkové aroma, popřípadě nastrouhané lusky vanilky. Obě vzniklé hmoty pak pečlivě zamíchejte, aby vzniklo jednolité těsto. To pak postupně nalejte do muffinových forem. Pak už následuje pečení, a to v době trvání zhruba 25 minut. Po vytažení z trouby nechejte muffiny ještě vychladnout a pak se do nich můžete pustit. Po vyzkoušení vanilkových muffinů se pak můžete pustit třeba do jablečných, o nichž budeme psát příště. 

Jeden komentář

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *