Jak se dělá vepřový guláš
Recept na pikantní vepřový guláš.
Ingredience
[starlist]
- 500 g vepřová plec
- 35 g cibule1 lžíce protlaku
- 1 kostka masového bujonu
- 1 feferonka
- sůl
- pepř
- ½ lžičky kmínu
- 2 stroužky česneku
- 6 kuliček nového koření
- Majoránka
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 bobkový list
[/starlist]
Postup
Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.
Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do hněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Podle chuti přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Nakonec stačí vytáhnout bobkový list a vepřový guláš můžeme začít servírovat.
Ještě můžeme na talíři ozdobit na kolečka nakrájenou cibulí a uvařeným vajíčkem.
Vepřový guláš podáváme s kynutým knedlíkem nebo čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.
Mňam!