šopský salát
Vaření

Šopský salát

[dropcap]Š[/dropcap]opský salát je stejně jako ostatní saláty velkým zdrojem vitamínů. Může sloužit jako příloha k masu, vydatná svačinka nebo lehká večeře. Jednotlivé ingredience jsou snadno dostupné po celý rok. Pro opravdu dokonalou chuť salátu je třeba použít čerstvé a kvalitní suroviny.

Pro přípravu salátu budeme potřebovat:

[starlist]

  • 1 kus salátové okurky
  • 300 g rajčat
  • 300 g paprik
  • 1 cibule
  • 200 g Balkánského sýra
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

[/starlist]

šopský salát

Příprava salátu:

Zeleninu nejprve omyjeme a dáme okapat. Okurku oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Papriky nejprve zbavíme všech semínek a nakrájíme na kousky zhruba stejné, jako okurku,  na stejně velké kousky nakrájíme i rajčata. Cibuli oloupeme a nakrájíme podle vlastní chuti, někdo má raději větší kousky, někdo spíše na jemno. Na zeleninu nastrouháme nebo nakrájíme na drobné kostky Balkánský sýr, mírně pokapeme olivovým olejem, jemně osolíme, opepříme a opatrně promícháme. Pak už stačí dát salát vychladit a můžeme si pochutnávat. Pro zvýraznění chuti je dobré při podávání ještě každou  porci posypat trochou Balkánského sýra.

Dobrou chuť!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *