Tip na dezert – Rychlé cikánské řezy
Zcela nečekaně se k vám na návštěvu pozvala tchýně nebo kamarádi? Nepočítali jste s tím, doma máte vymeteno, ve spíži nic, v lednici také. Máte k dobru dvě hodiny a přece je u kávy neodbudete jen klasickými kupovanými sušenkami. V hlavě probíráte jednotlivé recepty, ale buď je to zdlouhavý proces, kdy vše musí tuhnout. Na buchtu s ovocem zase nemáte to správné ovoce nebo nemáte jiné suroviny a jít je nakoupit? To je zbytečně zdlouhavé. Co tedy dělat?
Rychlé pečení
Vyzkoušet můžete rychlé a jednoduché pečení. My doporučujeme Rychlé cikánské řezy, které připravíte během dvaceti minut a následně pečete přibližně patnáct až dvacet minut. Hotovo bude za necelou hodinu, stačí jen nechat vychladnout a poté už můžete své návštěvě tento rychlý cikánský řez podávat. Jak si připravit tento jednoduchý a přitom velmi dobrý dezert?
Co budete potřebovat:
Těsto
- 320g hladké mouky
- 180g másla
- 90g moučkového cukru
- 2 žloutky
Na potření
- 150g směsi ořechů
- 150g moučkového cukru
- 200g čokolády na vaření
- 5 bílků
Jak postupovat:
Ze surovin na těsto vypracujte hmotu, kterou poté následně vyválejte přímo na pečící papír, podle toho, jak velký budete mít plech. Vyhnete se tak přenášení těsta na pečící papír.
Z bílků vyšlehejte pevný sníh a opatrně do něj přidejte nastrouhané nebo nasekané ořechy. Následně přidejte nastrouhanou čokoládu a cukr. Vše opatrně promíchejte.
S pomocí stěrky směs bílků, ořechů a čokolády rozetřete po celém těstě a následně dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečte zhruba 15 minut dorůžova. Rozkrájejte na úzké proužky, popřípadě na trojúhelníčky. Následně můžete polít čokoládou a posypat ořechy nebo nechat jen tak a podávat. Přejeme dobrou chuť!