Tip na dobrou večeři – Salát s grilovaným hovězím
Stále hledáte dobré a chutné tipy na rychlé večeře, kterými svou rodinu překvapíte? Mít něco, co bude celé rodince chutnat, co bude poměrně rychle hotové a nebude vás to tak držet v kuchyni několik hodin. Hovězí maso je výborné a také výživné, navíc na grilu chutná velmi dobře. Můžete však používat jinou alternativu masa, můžete přidat rybu, tuňáka a podobně. Jídlo bude skvělé, výborné a vy, spolu s rodinou si na něm vždycky pochutnáte.
Salát s hovězím masem
Saláty jsou rychlé, a proto můžete vymyslet rychlou alternativu. Dá se do nich dát opravdu spousta věcí, stačí přidat těstoviny, nějaký dresink a můžete mít v klidu lehký oběd nebo lehkou večeři, která vám zachutná, a můžete si jej pořád připravovat. Nikdy vás to neomrzí. Jak si však připravit salát s grilovaným hovězím?
Co budete potřebovat:
- Hovězí steak
- Ledový salát nebo směs salátů, rukola, čínský salát a podobně
- Rajčata
- Papriky
- Jarní cibulka
- Vařené zelené fazolky
- Brambory vařené ve slupce
- Vejce natvrdo
Zálivka:
- Olivový olej
- Vinný ocet
- Dijonská hořčice
- Česnek
- Čerstvá bazalka
- Sůl
Jak postupovat:
Nejdřív si udělejte zálivku. Všechny suroviny dejte do misky a promíchejte do hladké krémové konzistence. Na grilovací pánev dejte trošku olivového oleje a opečte na něm papriky, jarní cibulku a brambory, které nakrájíte na kolečka nebo měsíčky. Ledový salát nebo směsi na salát properte ve vodě, natrhejte na menší kousky, jestli potřebujete a dejte na talíř.
Na něj dejte opečenou zeleninu, fazolky, rajčata. Přidejte vejce, které bude nakrájeno na čtvrtky. Rozpalte si pánev a na ní opečte maso hezky z obou stran. Můžete jej dát také na gril. Nechejte poté chvíli odležet v alobalu, nakrájejte na tenké plátky a přidejte na talíř. Přelijte zálivkou, opepřete a osolte.