Tip na lehký oběd: Grilované kuřecí špízy
V zimě často inklinujeme k těžším jídlům jako omáčky, guláše a smažené pokrmy. Jestliže se i během zimy snažíte připravovat lehké a zdravé pokrmy, pak ve vaší stravě převládá kuřecí maso. Máte pocit, že jste už všechna jídla vyzkoušeli? Kuřecí prsíčka můžete vyzkoušet také v receptu na grilované špízy.
Suché kuřecí maso
Mnozí kuřecí prsa nepřipravují, protože jde o maso suché. A kdo by chtěl konzumovat suché kousky, když ty stehenní steaky jsou šťavnatější. Zkoušeli jste maso naložit? Ta správná marináda dodá masu křehkost a tu správnou šťavnatost. Pak už stačí jen dozlatova grilovat na grilu a máte hotovo!
Vyzkoušejte i vy marinované kuřecí špízy se zeleninou a uvidíte, jak si tuto lahůdku zamilujete. Oběd bude hotový za pár chvil a vy si tak můžete užít také trošku léta. Navíc, tato prsíčka jsou opravdu šťavnatá. Jak si tento oběd připravit?
Suroviny:
- 2 kuřecí prsní řízky
- 1 malá cuketa
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
- 1 polévková lžíce worcestrové omáčky
- 1 polévková lžíce třtinového cukru
- 1 polévková lžíce medu
- 1 stroužek česneku
- 1 polévková lžíce oleje
- Špetka mletého chilli, sůl, pepř
Postup:
Maso pečlivě opláchněte, osušte a nakrájejte na kousky. Rovněž cuketu nakrájejte na větší kostky. Vezměte špejle a na ní napichujte střídavě maso a cuketu. Následně si v misce připravte vše na marinádu.
Do misky dejte sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, třtinový cukr, med, česnek, olej a koření. Smíchejte a hotovou marinádou pečlivě potřete důkladně špízy. Nechejte je marinovat, ideálně do druhého dne.
Následně špízy opečte na grilu nebo pečte v troubě dozlatova. Během grilování nebo pečení potírejte zbylou marinádou. Můžete podávat s brambory nebo kuskusem.