Vaření

Tip na lehký oběd: Grilované kuřecí špízy

V zimě často inklinujeme k těžším jídlům jako omáčky, guláše a smažené pokrmy. Jestliže se i během zimy snažíte připravovat lehké a zdravé pokrmy, pak ve vaší stravě převládá kuřecí maso. Máte pocit, že jste už všechna jídla vyzkoušeli? Kuřecí prsíčka můžete vyzkoušet také v receptu na grilované špízy.

Suché kuřecí maso

Mnozí kuřecí prsa nepřipravují, protože jde o maso suché. A kdo by chtěl konzumovat suché kousky, když ty stehenní steaky jsou šťavnatější. Zkoušeli jste maso naložit? Ta správná marináda dodá masu křehkost a tu správnou šťavnatost. Pak už stačí jen dozlatova grilovat na grilu a máte hotovo!

Vyzkoušejte i vy marinované kuřecí špízy se zeleninou a uvidíte, jak si tuto lahůdku zamilujete. Oběd bude hotový za pár chvil a vy si tak můžete užít také trošku léta. Navíc, tato prsíčka jsou opravdu šťavnatá. Jak si tento oběd připravit?

Suroviny:

  • 2 kuřecí prsní řízky
  • 1 malá cuketa
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce worcestrové omáčky
  • 1 polévková lžíce třtinového cukru
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 polévková lžíce oleje
  • Špetka mletého chilli, sůl, pepř

Postup:

Maso pečlivě opláchněte, osušte a nakrájejte na kousky. Rovněž cuketu nakrájejte na větší kostky. Vezměte špejle a na ní napichujte střídavě maso a cuketu. Následně si v misce připravte vše na marinádu.

Do misky dejte sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, třtinový cukr, med, česnek, olej a koření. Smíchejte a hotovou marinádou pečlivě potřete důkladně špízy. Nechejte je marinovat, ideálně do druhého dne.

Následně špízy opečte na grilu nebo pečte v troubě dozlatova. Během grilování nebo pečení potírejte zbylou marinádou. Můžete podávat s brambory nebo kuskusem.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *