Tip na lehký oběd: Plněné žampiony portobello sýrem halloumi
Plněné žampiony jsou obecně velmi dobrým a vítaným předkrmem. Hodí se ke každé příležitosti, na důležité večeře, neformální večírky nebo jen tak, pro kamarády, když si chcete dát víno. Skvělé jsou jako jedny z chuťovek nebo klidně také jako dobrá a lehká večeře. Pokud žampiony naplníte něčím sytým, přidáte vhodnou přílohu, pak si můžete dát výborný oběd. Sáhnout můžete také po vydatných hnědých žampionech portobello. Stačí přidat hranolky nebo dobré pečivo spolu se zeleninovým salátkem a máte výborné a chutné jídlo během pár chvil. Čím vším můžete naplnit výborné portobello žampiony? Vyzkoušejte chutný sýr halloumi. Jak si tento recept připravit?
Co budete potřebovat:
- 4 kusy větších portobello žampionů
- 100g sýru halloumi
- 1 stroužek česneku
- 3 polévkové lžíce nasekané čerstvé bazalky (když není čerstvá, může být sušená)
- 1 kus jarní cibulky
- 40g másla
- 3 polévkové lžíce piniových oříšků
- Sůl
- Jemně mletý pepř
Jak postupovat:
Ze všeho nejdřív zapněte troubu na 200 stupňů a nechejte pomalu předehřívat. Mezitím si připravte žampiony portobello. Do misky nastrouhejte sýr halloumi na jemné straně. Přidejte k němu rozdrcený stroužek česneku, čerstvou bazalku, kterou nasekejte najemno. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na tenká kolečka. Také přidejte do misky.
Dále přidejte změklé máslo, piniové oříšky, sůl a špetku pepře. Celou směs pořádně promíchejte. Nyní je připravena k naplnění. Žampiony hezky očistěte a omyjte studenou vodou. Otřete za pomoci papírové utěrky a plňte hlavičky žampionů sýrovou směsí. Zabalte do alobalu a celé pečte přibližně pětadvacet minut. Poté lehce rozbalte a pečte dalších deset minut. Pokud má vaše trouba režim gril, pečte. Nechejte lehounce vychladnout, stačí dvě minutky a podávejte.