Tip na nedělní oběd: Křupavé řízečky v zajímavém trojobalu
Stále tápete, co v neděli uvařit své rodině na oběd? Chtělo by to možná něco, co nevaříte často, něco, co váš nedělní stůl ozvláštnilo a vaší rodině chutnalo. Máte rádi vepřové maso? Pak můžete vyzkoušet tento jednoduchý recept z vepřové plece. Nejsou to klasické řízečky, ale mají přinejmenším neobvyklý trojobal. Vyzkoušejte jej i vy!
Co budete potřebovat?
- 2 plátky vepřové plece
- 1 šálek strouhanky
- 1 šálek hladké mouky
- 1 polévková lžíce červené mleté papriky
- 3 kusy vajec
- 2 polévkové lžíce čerstvé petrželky
- 2 polévkové lžíce hořčice
- 20g másla
- Špetku soli
- Špetku pepře
- Olej na smažení
Jak si tento výborný oběd připravit?
Připravte si maso, nejlépe vepřovou plec. Pokud chcete méně prorostlé, pak můžete zvolit vepřovou kýtu. Ta však bývá poněkud sušší. Maso omyjte, osušte a přikryjte potravinářskou fólií nebo dejte do mikrotenového sáčku. Maso pořádně, ale opatrně naklepejte na tenký plát. Maso z každé strany osolte a opepřete podle vlastní chuti.
Rozklepněte tři vejce, dejte do misky a utřete. Přidejte petrželku, kterou nasekejte najemno, špetku soli, hoření a hořčici. S pomocí vidličky vše smíchejte a vyšlehejte. Na talíř dejte hladkou mouku, kterou smíchejte s červenou mletou paprikou. Pokud máte rádi pálivější jídla, pak můžete přidat pálivou mletou papriku.
Na druhý talíř přidejte strouhanku. Máte připravený klasický a přitom trochu jiný trojobal. Dále se postupuje tak, jako při běžné přípravě smažených řízků. Jednotlivé plátky obalujte v mouce, vajíčku a následně ve strouhance.
Do pánvičky nalijte dostatečné množství oleje a smažte v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Můžete zvolit jakoukoliv přílohu, americké brambory, bramborovou kaši, zeleninový salát a podobně. Přejeme dobrou chuť!