Tip na oběd: Krémové žampiony s těstovinami
Těstoviny jsou rychlé a vděčné jídlo, takže je v mnoha ohledech můžete připravovat často. Špagety, tagliatelle, vrtulky, kolínka. Je spousta druhů těstovin, záleží jen na vás, jaké si vyberete. K tomu navíc můžete přidat takřka jakoukoliv omáčku. Jedná se tedy o rychlý a chutný oběd nebo večeři. Přemýšlíte, jaké těstoviny si udělat?
Těstoviny, které chutnají
I když se objevuje spousta receptů na nejrůznější těstoviny, můžete se přistihnout, že vaříte pořád dva nebo tři recepty. Máte to jednotlivé recepty vyzkoušené, takže nehrozí, že by vám to jídlo nechutnalo. Jenže se po čase může stát, že vám jídlo nebude už tolik chutnat. Vyzkoušejte další nové a neotřelé recepty s těstovinami. Například tento, kde není maso, ale krémové žampiony. Jak si tento recept připravit?
Co budete potřebovat:
- 250 g těstovin tagliatelle
- 250 g čerstvých krémových žampionů
- 50 g anglické slaniny nebo uzeného špeku
- 1 větší cibule
- 2 – 2 stroužky česneku
- Snítka tymiánu
- Drcený kmín
- Mletý pepř
- Sůl
- 1 polévková lžíce másla
- Smetana (není potřeba)
Jak postupovat:
Anglickou slaninu nebo špek nakrájejte najemno a osmahněte. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přidejte na plátky nakrájené žampiony, nasekaný česnek, snítku tymiánu, kmín a pepř. Restujte do povadnutí. Podle návodu na obalu uvařte těstoviny v osolené vodě a nechejte scedit.
Na pánvi smažte žampiony do povadnutí, osolte a pod pokličkou duste. Vytáhněte snítku tymiánu. Chcete-li směs krémovější, můžete přidat pár lžic smetany. Scezené těstoviny přidejte do pánve, přidejte máslo a vše společně promíchejte. Můžete dosolit a opepřit, podle vaší chuti. Můžete podávat samostatně, popřípadě můžete přidat ztracené vejce, kuřecí steak nebo hovězí maso, podle vaší vlastní chuti. Přejeme dobrou chuť!