Tip na oběd – kuřecí prsíčka na žampionech
Hledáte stále nové recepty, kterými obohatíte jídelníček vaší rodiny? Každý má několik oblíbených receptů, které vaří neustále dokola a rodina je miluje. Víte, jak na to, máte vše osvojeno a recepty už připravujete spíše po paměti. Někdy však zatoužíte po něčem novém, chutném a jiném, co jste nepřipravovali dlouho nebo ještě nikdy nejedli. Existuje spousta receptů a můžete si z nich vybrat takový, který je pro vás nejlepší. Máte rádi kuřecí maso? A také žampiony? Vyzkoušejte jednoduchý recept, který si zamilují všichni ve vaší rodině. Nejde o klasické maso a žampiony, přidáte do něj pár ingrediencí a máte hotovo. Jak si tento jednoduchý a chutný recept připravit?
Co budete potřebovat:
- 4 kuřecí prsíčka
- 2 vejce
- 1 polévková lžíce Solamylu
- 4 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 2 polévkové lžíce másla
- 100g čerstvých žampionů
- 1 polévková lžíce kari
- 40g hořkých mandlí
- Sůl, mletý pepř
Jak postupovat:
Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Jemně naklepejte, osolte, opepřete a obalte v připravené směsi z obou stran. V misce rozšlehejte dvě vejce spolu se solamylem. V této směsi obalte všechny kuřecí plátky a ihned opékejte na pánvi, kde máte rozehřátý tuk. Jakmile máte osmahnuto, dejte bokem, ale udržujte maso v teple, ideálně v troubě, kterou zahříváte na nízký stupeň. Mezitím si očistěte a nakrájejte žampiony na tenké plátky a na rozpuštěném másle poduste. Přidejte kari a mandle, které předtím oloupejte a spařte. Vše promíchejte, přidejte k žampionům osmahlé plátky masa a promíchejte. Pokrm se hodí k bramborové kaši, hranolkům nebo rýži. Můžete posypat petrželkou nebo jarní cibulkou.