Tip na oběd: Kuřecí roládky s nivou a ořechy
Když přemýšlíte, co budete v týdnu nebo o víkendu vařit pro sebe a svou rodinu na oběd napadají vás často jedna a ta samá jídla. Moc inovace v tom není a tak se bez větších problémů může stát, že jíte pořád jedno a to samé. Chcete nějaký nápad, nějaký nový impuls. Co uvařit své rodině, aby to nebylo pořád stejné? My doporučujeme slané rolády z kuřecího masa!
Rolády stokrát jinak
Když se řekne roláda, každý si představí tu sladkou. Velmi často se zapomíná, že rolády mohou být také slané. Nejčastěji připadá v úvahu kuřecí maso, které v tomto ohledu můžete naplnit čímkoliv. Nedávno jsem u svých přátel jedla vynikající náplň do rolád, na kterou jsem si ihned vzala recept! Pokud jste také milovníci nivy a ořechů, pak vám tento recept jistě zachutná.
Co budete potřebovat:
- Kuřecí stehna vykostěná (někdo kupuje rovnou steaky)
- Nadrobno nasekaná niva
- Vlašské ořechy
- Sůl
- Pepř
- Olej
- Voda
- Grilovací či jiné koření
Jak postupovat:
Kuřecí steaky omyjte, osušte a v sáčku jemně rozklepejte. Z obou stran opepřete a osolte. Pozor, se solí opatrně, přeci jen niva jako sýr je dosti slaná. Dejte na potravinovou fólii, do které poté budete roládky balit. Na kuřecí maso dejte nadrobno nasekanou nivu a vlašské ořechy (mohou být také nadrobno nasekané). Zabalte a s pomocí potravinové fólie pořádně utáhněte. Dejte na hodinku odpočívat.
Vezměte plech nebo pečící mísu, lehce vymažte olejem a dejte roládky. Můžete posypat lehce kořením nebo zbytkem nivy. Dejte péct na střední stupeň dokud maso nebude hotové. Během pečení přidávejte občas trochu vody, aby se maso nepřipalovalo. Jako přílohu můžete zvolit bramborovou kaši nebo hranolky. Namísto pečení můžete také obalit v trojobalu a smažit. Přejeme dobrou chuť!