Tip na oběd – medové kuřecí řízky z trouby
Přemýšlíte, co své rodině uvaříte na oběd? Máte pár stálic, které máte rádi a vaříte neustále, ale rodina by ráda vyzkoušela něco nového a neokoukaného? Řízky milují snad všichni a ve chvíli, kdy nevíte, co udělat na oběd, je to jednoduché a rychlé řešení. Stačí maso jen obalit, připravit a dát na pánev, za chvíli není co řešit. Můžete zkoušet nejrůznější možnosti, přidáte pár ingrediencí, vyzkoušíte jinou strouhanku, řízky upečete v troubě, minimalizujete olej a podobně. Chcete si připravit chutné řízky trochu jinak? Můžete vyzkoušet medové kuřecí řízky z trouby!
Šťavnatost, kterou oceníte
Řízky jsou poměrně kalorické, mnoho lidí si je nedává z důvodu, že jim je pak těžko od žaludku a není to nic příjemného. Nepoužijete mouku, vyměníte strouhanku, zkusíte jogurtovou marinádu a hned je na světě nový recept. Jak si jej připravit?
Co budete potřebovat:
- 450g kuřecích prsou
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- Kukuřičná strouhanka
- Sůl a mletý pepř
- Olej
Na potření:
- 4 polévkové lžíce másla
- 2 polévkové lžíce medu
- 1 ½ čajové lžičky uzené papriky
- 1 špetka chilli
- 1 špetka soli
Jak postupovat:
Maso nakrájejte na asi centimetrové plátky a nechejte je marinovat do druhého dne v jogurtové marinádě (smíchejte jogurt, sůl, pepř, vejce a prolisovaný česnek). Troubu předehřejte na 200 stupňů, nechte okapat od přebytečné marinády, obalte ve strouhance a dejte na plech. Pečte dvacet minut dozlatova. V půlce obraťte.
Mezitím si připravte směs na potření. Rozehřejte med s máslem, přidejte uzenou papriku, chilli a sůl. Maso, které je takto upečené zlehka potřete směsí a můžete podávat se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší.