Tip na oběd: Pečená plněná krůtí rolka
Hledáte občas nějaký chutný a zajímavý recept, který si připravíte? Máte pár osvědčených receptů, které rodině vaříte, ale chtělo by to něco nového a stejně dobrého. Vyzkoušet můžete výborný recept na krůtí maso! S tím se pracuje dobře, je jednoduché na přípravu, křehké a navíc skvěle chutná. Vyzkoušejte jednoduché recepty z krůtího masa. Zamilujete si jej!
Krůtí maso na spoustu způsobů
Krůtí maso je výborné a snadné na přípravu. Můžete z něj udělat maso na minutkový způsob, upéct jej vcelku nebo si z něj připravit výbornou rolku. Naplníte ji, čím chcete a tak pokaždé budete mít nové a nové jídlo. Vyzkoušejte tento výborný recept na krůtí maso plněné anglickou slaninkou a kuřecím masem. Vypadá skvěle a chutná ještě lépe! Jak si vše připravit?
Co budete potřebovat:
- 1,2kg krůtích prsou vcelku
- 5 špetek soli
- 5 špetek mletého pepře
- 1 kus větší šalotky
- 3 lístky šalvěje
- 3 snítky petrželky
- 1 stroužek česneku
- 300g kuřecích prsou
- 6 plátků anglické slaniny
Jak postupovat:
Ze všeho nejdřív dejte troubu předehřívat a to na 180 stupňů. Začněte zpracovávat kuřecí maso. Omyjte jej, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte jej bokem a začněte zpracovávat krůtí maso. Rozřízněte jej tak, aby se z masa vytvořil plát, který později zatočíte do rolky.
Maso naklepejte, osolte, opepřete a potřete prolisovaným česnekem. Pokud česnek nemáte rádi, tento krok můžete vynechat. Na takto zpracované krůtí maso dejte plátky slaniny. Šalotku nasekejte na jemno a přidejte spolu s petrželkou a šalvěji.
Nyní je čas přidat kuřecí plátky, které jste si nakrájeli a lehce všechno osolit. Krůtí maso začněte pomaličku rolovat do roládky a svažte potravinářským provázkem. Tuto roládu dejte do pekáčku, podlijte vodou nebo vývarem, přikryjte (klidně i alobalem) a pečte celou roládu asi 45 minut, následně maso odkryjte a dopečte celou roládu doměkka.