Vaření

Tip na oběd – Pečená pštrosí vejce

Inspirace však stále ne a ne přijít? My přinášíme skvělý a velmi chutný recept, který si zamilují všichni, celá rodina. Je také skvělou možností, jak spotřebovat větší počet vařených vajec.

Je libo pštrosí vejce?

Říkáte si, co je to za exotiku k nedělnímu obědu? Vůbec se nemusíte bát, takto se nazývá recept, kde se zpracovávají vařená vejce a mleté maso. Recept je velmi chutný a jednoduchý na přípravu. Vyzkoušejte jeho přípravu i vy! Co budete potřebovat?

Ingredience:

  • 8 kusů vařených vajec
  • 500g mletého masa
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 polévkové lžíce strouhanky
  • 1 syrové vejce
  • Sůl, pepř

Jak postupovat:

Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Spolu se lžící olivového oleje osmahněte dozlatova. Do mísy dejte mleté maso, přidejte k němu syrové vejce, sůl, pepř, utřené stroužky česneku a osmahnutou cibuli. Vše pořádně promíchejte a postupně zahustěte strouhankou podle potřeby.

Pokud ještě nemáte uvařená vejce, uvařte je natvrdo, nechejte vychladnout a následně oloupejte. Vejce pečlivě opláchněte a poté obalte připravenou masovou směsí. Každou jednu kouli položte na pekáček, který je jemně vymazaný olejem.

Pečte v troubě, která je předehřátá na 170 stupňů. Aby se mleté maso pečlivě upeklo, pečte zhruba 40 – 50 minut, dokud nebude hotové.

Podávat můžete s hořčičným dipem. K tomu potřebujete 2 polévkové lžíce hrubozrnné hořčice a 2 polévkové lžíce majonézy. Přidat můžete skvělou bramborovou kaši nebo zeleninový salát.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *