Tip na oběd: Rychlá hovězí čína
Čína je stále velmi oblíbený pokrm, který lidé stále konzumují a mají rádi. Často si ji dávají v pravé čínské restauraci, kde je toto jídlo dokonale vychuceno a připraveno. Možná někdy navštívíte nějaké bistro, kde vám nechutná, ale pravá čínská restaurace používá pravé čínské koření, různé sójové i chilli omáčky. Chcete si připravit čínu doma? Ne vždycky se to stoprocentně podaří!
Domácí čína nemusí chutnat
Chcete si připravit čínu, pravou, takovou, jakou vám předloží v restauraci. Ač se snažíte dodržet správné ingredience, můžete selhat u omáček a různých pomocníků. Ty lidé velmi často nahrazují dostupnými omáčkami. A to může být bod zlomu, kdy doma připravená čína nemusí chutnat tak, jako v restauracích. Co v takovém případě dělat? Vyzkoušejte náš recept na hovězí čínu. Možná si právě tento recept velmi zamilujete!
Co budete potřebovat:
- 250 g vaječných nudlí
- 2 – 3 polévkové lžíce oleje
- 350 g steakového hovězího masa
- 2 stroužky česneku
- Kousek zázvoru
- 2 mrkve
- 2 hlavičky čínského zelí pak choi
- 1 šálek sójových výhonků
- 2 – 3 polévkové lžíce sójové omáčky
- 1 čajová lžička sezamového oleje
- 1 čajová lžíce limetové šťávy
Jak postupovat:
Ze všeho nejdřív uvařte nudle podle návodu na obalu a v cedníku nechejte okapat. Rozpalte velkou pánev, přidejte olej a na rozpáleném oleji přidejte tence nakrájené hovězí maso. Opékejte asi dvě minuty, poté přidejte nasekaný česnek a zázvor. Po dvaceti sekundách by maso, česnek i zázvor měly být propečeny. Vytáhněte je z pánve a dejte do misky vedle.
Do pánve dejte nakrájenou mrkev, kterou opékejte asi dvě minuty. Přidejte nakrájené zelí pak choi. Jakmile jednotlivé listy spolu s košťály zavadnou, dejte do pánve maso se zázvorem a česnekem. Dochuťte sójovou omáčkou, olejem a limetou. Můžete smíchat s nudlemi nebo podávat se smaženými nudlemi.