Tip na snídani – Frittata s rýží, hráškem a žampiony
Hledáte tipy, které připravíte sobě či své rodině na snídani nebo k dobré večeři? Nejde dokola jíst jen pečivo se salámem a pár pomazánek, které připravujete dokola. Vyzkoušet můžete frittatu, kterou si můžete připravit na mnoho způsobů. Jde o výborný pokrm, který pochází z Itálie, připravuje se jednoduše, v troubě a základem jsou vejce, která například ke snídani jsou dobrá. Přidat můžete jakoukoliv zeleninu, kterou máte rádi, přidat si dresing z jogurtu a podobně. Jak si připravit výbornou frittatu s hráškem, žampiony a rýží?
Co je to frittata?
Pokrm z Itálie, který je podobný omeletě. Ovšem namísto pánve se frittata připravuje v troubě a má pevnější konzistenci. Vyzkoušejte tuto výbornou kombinaci rýže, žampionů, hrášků a vajec. Jak si tuto snídani připravit?
Co budete potřebovat:
- 4 ks jarní cibulky
- 250 g žampionů
- Olivový olej
- 200 g mraženého nebo sterilovaného hrášku
- 150 g vařené rýže
- 8 ks vajec
- 200 g řeckého jogurtu
- 1 hrst rukoly
- Sůl
- Mletý pepř
Jak postupovat:
Jarní cibulky očistěte a nakrájejte na malá kolečka. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Do pánve dejte trochu olivového oleje, přidejte cibulku, žampiony a restujte zhruba pět minut. Následně přidejte hrášek s rýží, osolte a opepřete. Vše dohromady promíchejte a restujte přibližně dvě až pět minut.
Mezitím v míse prošlehejte vejce a přidejte sůl a pepř. Tuto vaječnou směs přilijte na pánev a na několika místech lehce nadzvedněte, aby se vejce dostalo úplně všude, i na dno. Plamen ztlumte na střední intenzitu a pečte asi pět minut. Vejce musí být odspodu opečená a na okrajích pevná. Poté dejte na dvě minuty do trouby na gril. Počkejte, dokud vejce neztuhnou. Nechejte ji zchladnout a poté dejte na talíř. Přidat můžete omáčku z řeckého jogurtu, nasekané rukoly, dvou lžic olivového oleje, soli a pepře.