Tip na večeři – pečená krůtí rolka
Milujete španělského ptáčka a jiné alternativy plněného masa? Ať už do něj dáte skutečně cokoliv, zamilujete si plněné maso. A je jedno, jaký druh masa to bude, můžete použít hovězí, ale také například vepřové, kuřecí nebo krůtí či další druhy. Hledáte nějaký nový recept na oběd či večeři, který si zamilujete a který vás a vaši rodinu nadchne? Hledáte ten správný recept na masovou rolku, která bude z krůtího masa, ale zároveň nebude nijak vysušená, bude se hodit pro oběd, večeři nebo třeba pro návštěvu, jako teplý nebo taky studený pokrm? Vyzkoušejte náš recept na plněné krůtí maso, které si zamiluje úplně celá rodina! Co budete potřebovat a jak na to?
Co budete potřebovat:
- 1,2 kg krůtích prsou vcelku
- 300 g kuřecích prsou
- 6 plátků anglické slaniny
- 1 větší šalotka
- 1 stroužek česneku
- 3 snítky petrželky
- 3 lístky čerstvé šalvěje
- 5 špetek soli
- 5 špetek mletého pepře
Jak postupovat:
Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte bokem. Nyní si vezměte krůtí maso. U něj se chvíli zastavte, protože je důležité jej rozříznout tak, aby se vytvořil plát, který poté můžete naplnit a následně zatočit do rolády. Jakmile máte rozříznuto, maso omyjte, osušte, naklepejte (pozor, ať maso neprotrhnete), osolte, opepřete. Prolisujte česnek a celé krůtí maso česnekem potřete.
Na maso položte plátky slaniny, přidejte šalotku, kterou nasekejte na jemné kousíčky. Přidejte nasekanou petrželku a také šalvěj. Na slaninu položte kuřecí prsíčka, osolte a lehounce opepřete. Nyní přichází chvíle na zarolování. Vytvarujte do rolády a připravte si k ruce potravinářský provázek, kterým roládu stáhněte, aby z ní nic nevypadlo.
Maso dejte do prostorného pekáčku, podlijte vodou nebo lépe vývarem. Přikryjte a pečte přibližně 45 minut a to v troubě, která je vyhřátá na 180 stupňů. Poté poklop sundejte a pečte otevřené doměkka. Podávejte s bramborem, kaší nebo hranolkami.