Tip na večeři – pečený hermelín ve slaninovém kabátku
Jednoduchá, rychlá a navíc chutná večeře nebo jen chuťovka k vínu? Hermelín ve slaninovém kabátku se hodí ke všemu a věřte, že pokud máte rádi hermelín (popřípadě pokud máte rádi camembert, můžete použít ten), zamilujete si i tento jednoduchý recept. Můžete si jej upéct na grilu, během letních měsíců, kdy je grilovací sezóna v plném proudu. Je to velmi rychlá večeře nebo třeba také oběd. Chcete i vy vyzkoušet něco nového a výborného zároveň? Jak si tento jednoduchý recept připravit?
Co budete potřebovat:
- 4 kusy hermelínu
- 16 – 18 plátků snídaňové slaniny
- 4 větší snítky rozmarýnu
Ořechové pesto:
- 25g vlašských ořechů
- Svazek petrželky
- 1 stroužek česneku
- Olivový olej
- Sůl
- Citronová šťáva
Jak postupovat:
Ze všeho nejdřív si připravte pesto. Vezměte vlašské ořechy, nasucho je opražte a nasekejte. Česnek naopak rozmělněte. Do robotu se sekacím nožem dejte ořechy, petržel a česnek. Vše rozmixujte a postupně přidávejte olivový olej, díky čemuž získáte pesto, které půjde roztírat. Podle chuti osolte a přidejte citronovou šťávu.
Hermelíny horizontálně rozkrojte a každý spodní díl potřete vytvořeným ořechovým pestem. Následně přiklopte zpátky a dejte se do obalování hermelínů ve slanince. Na každý hermelín použijte minimálně čtyři plátky slaniny a obalujte pečlivě a těsně. Přidejte snítku rozmarýnu a přidejte na gril nebo případně do trouby, pokud chcete.
Doporučujeme hermelín ve slaninovém kabátku podávat ještě teplý, s hranolkami, zeleninovým salátem nebo teplou bagetkou. Můžete podávat také s tousty, zkrátka tak, jak si přejete. Přejeme dobrou chuť!