Tip na večeři – slané vafle
Často přemýšlíte nad tím, co udělat své rodině k večeři? Nemáte moc času na vyváření, ale zase je nechcete odbýt rohlíkem se salámem. Chtělo by to něco rychlého, jednoduchého, ale přitom velmi dobrého. Vafle jsou dobré, ale znáte je převážně ve sladké verzi a k večeři něco sladkého. My vám dneska přinášíme slanou verzi, která jistě stojí za vyzkoušení.
Slaná verze, která zachutná
Slané vafle můžete podávat takřka s čímkoliv, za nás doporučujeme anglickou slaninu, ale je skvělá také šunka. Mohou sloužit také jako velmi dobrá příloha k jídlu. Fantazie se meze nekladou. Jednoduché, rychlé a velmi chutné. Přesně takové jsou slané vafle. Vyzkoušet je můžete i vy doma! Jistě celé vaší rodině zachutnají.
Co budete potřebovat:
- 1 kus batátu (sladké brambory)
- 4 kusy vajec
- 2 snítky jarní cibulky
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 stroužek česneku
- Sůl
- Mletý pepř
- 8 plátků anglické slaniny
- 200g cherry rajčátek
- 4 hrsti polníčku salátu
- 4 kusy vajec
- 1 polévková lžíce vinného octa
- 1 čajová lžička rostlinného oleje
Jak postupovat:
Batáty očistěte a nastrouhejte na jemném struhadle. Dostatečně osolte a nechejte chvíli bokem. Pustí šťávu, kterou následně vymačkejte. K této směsi přidejte vejce, prolisovaný česnek, nasekanou cibulku, pepř a nakonec hladkou mouku. Vše promíchejte, a pokud se vám bude zdát těsto tekuté, přidejte ještě hladkou mouku. Ze všeho nejlepší je udělat si jednu vafli na zkoušku.
Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu a přidejte zde ocet. Stáhněte plamen, aby se na dně tvořili bublinky. Vejce vyklepněte do malé misky nebo naběračky, udělejte ve vodě vír a do středu, co nejblíže hladině vložte vejce. Nechejte jej vařit čtyři minuty. Stejným způsobem připravte ostatní vejce.
V pánvi rozpalte trochu oleje, na něm orestujte slaninu a nechejte zde i prohřát rajčata. Podávejte vafle s polníčkem, slaninou, rajčaty a ztraceným vejcem.