Tip na večeři – výborné zeleninové rizoto
Hledáte stále nové a nové recepty, které by byly jednoduché a k tomu všemu ještě chutné? Takové, které nebudou mít spoustu kalorií, které vám a vašemu tělu nezpůsobí kilogramy navíc? Zeleninové pokrmy má rád snad každý a vyzkoušet něco nového než jen smažený květák nebo sladké obědy je dobré. Zeleninová rýže může být jedním z pokrmů, který se vám usadí nadobro v jídelníčku. Můžete jej pravidelně konzumovat jako lehkou večeři nebo připravit jako přílohu k masu či rybě. Zeleninová rýže je jednoduchá na přípravu a velmi chutná. Přidat si zde můžete zeleninu podle vlastního uvážení. Vyzkoušejte tuto výbornou zeleninovou rýži, ať už jako výborná příloha nebo jako celé jídlo, například lehká večeře.
Co budete potřebovat:
- 200g rýže
- 1 kus červené kapie
- 1 kus cibule
- 1 kus pórku
- 100g mraženého nebo sterilovaného hrášku
- 50g hlívy ústřičné
- 1 kus masoxu (případně kuřecí nebo hovězí vývar)
- 0,5 litru vody
- Olej na restování
- Sůl, mletý pepř
Jak postupovat:
Vezměte rýži, kterou velmi dobře properte a přes noc namočte ve vodě. Před přípravou si nakrájejte cibuli na drobné kostičky a osmahněte na rozpáleném oleji. Přidejte hlívu ústřičnou, kterou nakrájíte na tenké plátky. Pórek nakrájejte na kolečka, cibuli na plátky. K cibuli a hlívě ústřičné přidejte další kousky zeleniny a promíchejte. Chvíli restujte a poté přidejte půl litru vody a rozdrobte jednu kostku masoxu. Když máte vývar, přidejte jen ten, bez vody. Přidejte scezenou rýži, přikryjte poklicí a duste minimálně dvacet minut. Můžete přidat do trouby a péct tímto způsobem. Hotovou zeleninovou rýži dejte na talíř, můžete přidat nastrouhaný sýr. Přejeme dobrou chuť!