Tipy na jednohubky: Lososové i hermelínové
Chystáte posezení s přáteli nebo už pomalu sbíráte recepty na silvestrovské pohoštění? Zapomeňte na nudnou klasiku v podobě chlebíčků se šunkou a česnekové pomazánky. Vyzkoušejte originální recepty na rychlé jednohubky, které si zamilujete nejen vy, ale také vaši strávníci.
Hermelínové jednohubky s brusinkami
Ingredience:
- 5 plátků tmavého toastového chleba
- 120g hermelínu
- 3 lžíce zavařených brusinek
- Chilli paprička
- 3 lžíce smetany
- 2 hrsti rukoly
Postup:
Každý plátek chleba rozdělte na 4 stejné čtverce a nasucho opečte na pánvi nebo dejte do trouby. Do vyšší nádoby dejte brusinky, smetanu a chilli papričku. S pomocí tyčového mixéru vytvořte hladkou směs, potřete každý plátek chleba a přidejte pár lístků rukoly. Na ni dejte hermelín a vše upevněte párátkem.
Kanapky s lososem
Ingredience:
- 150g krémového sýru
- Nasekaná pažitka
- Hrubá sůl
- Pepř
- 24 kusů slaných krekrů
- Ředkvičky nakrájené tence
- 100g uzeného lososa
- Snítka čerstvého kopru
Postup:
Krémový sýr dejte do misky a smíchejte s bylinkami, solí a pepřem. Touto směsí potřete krekry, navrch položte plátek ředkvičky a na něj dejte plátek lososa. Vše ozdobte snítkou kopru a máte hotovo.
Jednohubky s pršutem a hruškou
Ingredience:
- 2 světlé bagety
- 20g parmezánu
- 150g pršutu
- 2 hrušky
Postup:
Z baget odkrojte konce, ty nepoužijeme. Zbytek bagety nakrájejte na tenčí šikmé plátky. Na každý jeden plátek bagety dejte plátek pršutu, plátek parmezánu (ten nakrájejte s pomocí škrabky na brambory) a nakonec kostičku hrušky. To celé spíchněte párátkem, aby vám hruška nepadala.
Mini caprese
Ingredience:
- 20 kuliček mini mozarelly
- 20 kusů cherry rajčátek
- 20 lístků bazalky
Postup:
Na každé párátko napíchněte kuličku mozarelly, jedno cherry rajče a plátek bazalku. Pokud máte rádi chuť balzamikového octa, můžete takto hotové jednohubky pokapat na závěr.