Tipy na pomazánky: Hodí se k snídani, večeři i pro návštěvu
Pomazánky jsou ideální pro snídaně, večeře, ke svačině. Potřebujete vymyslet občerstvení, které připravíte pro své návštěvy? Nemusí to být nic složitého, jednoduché pomazánky s pečivem bude chutnat všem. Jsou lehké, jednoduché na přípravu a velmi chutné, stanou se oblíbenou součástí vašeho jídelníčku.
Vydatné pomazánky
Také běžně nestíháte vařit teplé večeře? Někdy to prostě nevyjde. A často také zbytek rodiny ocení, že je večeře lehká a zdravá. Pomazánky jsou hotové během pár minut a milují je všichni, dospělí i děti. Stačí jen čerstvé pečivo, na které pomazánku namažete a pak už můžete s klidem stolovat. Přinášíme recepty na tři pomazánky, které jsou velmi chutné a lehké zároveň.
Klasická vajíčková pomazánka
Co budete potřebovat:
- 1 polévková lžíce jogurtové majonézy
- 1 polévková lžíce dijonské hořčice
- 1 kávová lžička nasekané petrželky
- 1 kávová lžička rozmarýnu
- 4 polévkové lžíce zakysané smetany
- 4 vejce natvrdo
- Sůl, pepř
Jak postupovat:
Vajíčka nakrájejte na malé kousky, přidejte majonézu, hořčici a zakysanou smetanu. Promíchejte, přidejte nasekané bylinky a poté dochuťte solí a pepřem. Nyní můžete podávat na čerstvém pečivu nebo opečeném toustu.
Tuňáková pomazánka
Co budete potřebovat:
- 2 konzervy tuňáka v rajčatové omáčce
- 1 ks červené cibule
- 100g měkkého tvarohu
- 200g čerstvého smetanového sýra
- 1 polévková lžíce hořčice
- 1 kávová lžička citronové šťávy
Jak postupovat:
Tvaroh utřete spolu s čerstvým sýrem a přidejte tuňáka. Nasekejte červenou cibuli najemno a přidejte k rybě. Zakápněte citronovou šťávou, přidejte hořčici a dochuťte solí. Dejte do lednice a nechejte chvíli odpočinout, ať se ingredience krásně spojí.
Mrkvová pomazánka
Co budete potřebovat:
- 5 kousků mrkve
- Tatarská omáčka dle potřeby
- Sůl a pepř
Jak postupovat:
Mrkev nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte tatarskou omáčku podle potřeby. osolte, opepřete a nechejte chvíli uležet. Mrkev pustí šťávu, takže jí musíte odstranit, popřípadě pořádně promíchat před podáváním.