tvarohové řezy
Vaření

Tiramisu z mascarpone recept

Tiramisu patří k nejchutnějším dezertům. Pokud jste s ním ještě neměli tu čest, měli byste to urychleně napravit. Zapomeňte však na levné náhražky, které se za pár korun prodávají v supermarketech a připravte si tiramisu sami. Bez jakýchkoliv náhražek, s originál mascarpone! Prozradíme vám, jak na to!

tvarohové řezy 

Budete potřebovat tyto ingredience:

[starlist]

  • 250 g mascarpone
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 3 vejce
  • 2 lžíce cukr moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 balíčky – dlouhé cukrářské piškoty
  • holandské kakao

[/starlist]

Jak připravit originální tiramisu s mascarpone

  1. Vyšlehejte žloutky s mletým cukrem a lžící horké vody, dokud ze směsi nebude pěna. Přidejte mascarpone a šlehejte tak dlouho, dokud nevznikne hladký krém.
  2. Šlehačku s vanilkovým cukrem ručně vyšlehejte a poté vyšlehejte bílky na sníh. Obojí (bílky i šlehačku) přidejte ke žloutkové směsi a lehounce vymíchejte krém.
  3. Do formy naskládejte piškoty, které přelijte vychladlou černou kávou smíchanou s alkoholem (dle chuti rum, likér nebo vodka). Piškoty potřete krémem a případně zasypte kakaem. Položte další vrstvu piškotů a opět potřete krémem. Důkladně zasypte kakaem.
  4. Tiramisu s mascarpone rozhodně nekonzumujte ihned (ačkoliv vás to bude svádět) a nechte uležet v lednici po dobu nejméně 12 hodin. Krém v chladu ztuhne a udrží si tvar. Garantujeme vám, že tak dobrý dezert jste ještě neměli…

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *